Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija tvirtina atrėmusi dronų ataką aneksuotame Kryme

2023-05-07 09:30

Rusijos aneksuoto Krymo valdžia pranešė, kad naktį atrėmė Ukrainos dronų ataką Sevastopolio mieste.

Asociatyvi Scanpix nuotr.

Tai naujausias iš bepiločių smūgių ir sabotažo bandymų, dėl kurių Maskva kaltina Ukrainą, prieš gegužės 9-ąją, kai Rusija mini Sovietų Sąjungos pergalę Antrajame pasauliniame kare.

Sevastopoliui, kuriame įsikūręs Rusijos Juodosios jūros laivynas, primestas gubernatorius Michailas Razvožajevas sakė, kad naktį uostamiestį atakavo keli dronai.

„Priešlėktuvinės gynybos ir elektroninės kovos daliniai atrėmė naują ataką“ prieš miestą, tvirtino jis sekmadienį.

Ukraina į miestą paleido daugiau kaip dešimt bepiločių, sakė jis „Telegram“ žinutėje ir pridūrė, kad du dronai buvo numušti virš jūros, o dar vienas, praradęs kontrolę, nukrito miške.

„Jokia infrastruktūra mieste nenukentėjo“, – sakė M. Razvožajevas.

Rusija šeštadienį taip pat sakė, kad jos pajėgos numušė Ukrainos raketą virš Krymo pusiasalio, kurį Maskva 2014 metais aneksavo iš Ukrainos.

2014 metais Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, surengusi vadinamąjį referendumą, kurio nei Kyjivas, nei Vakarai niekada nepripažino.

Trečiadienį Rusija paskelbė sutrukdžiusi dronų atakai prieš Kremlių ir teigė, kad Ukraina bandė nužudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Maskva taip pat pareiškė, kad incidentas nebūtų galėjęs įvykti be JAV žinios.

Ukraina atsakomybę neigia. Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė: „Mes nepuolame Maskvos ar Putino.“

Jungtinės Valstijos taip pat atmetė bet kokius kaltinimus ir tvirtino, kad Kremlius meluoja dėl amerikiečių vaidmens.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) ketvirtadienį perspėjo Maskvą nesinaudoti įtariama dronų ataka karui Ukrainoje eskaluoti.

Daugiau naujienų