Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija uždarė Dagestano oro uostą: įsiveržė nevaldoma minia, ieškojusi Izraelio piliečių

2023-10-29 20:13
BNS inf.

Rusijos Machačkalos oro uostas Dagestano respublikoje gali būti uždarytas daugiau nei savaitei po to, kai sekmadienį pasklidus pranešimams apie iš Tel Avivo atvykstantį lėktuvą jį šturmavo izraeliečių ieškojusi įsiutusi minia, pranešė Rusijos aviacijos agentūra.

Stop kadras

„Machačkalos oro uostas bus uždarytas lėktuvams priimti (...) preliminariai iki 2023 metų lapkričio 6 dienos 2.59 val. Maskvos (1.59 val. Lietuvos) laiku“, – sakoma „Rosaviacija“ pranešime.

Agentūra nurodė, kad Rusijos teisėsauga išvadavo oro uostą nuo minios.

„Nuo 22.20 val. (21.20 val. Lietuvos laiku), teisėsaugos institucijų darbo dėka, aerodromas buvo išlaisvintas nuo neteisėtai įsibrovusių piliečių“, – „Telegram“ pranešė „Rosaviacija“.

Kiek anksčiau ji uždarė pagrindinį Kaukaze esančio Dagestano oro uostą po to, kai pasklidus gandams, kad iš Tel Avivo atskrenda lėktuvas, į jį įsiveržė dešimtys protestuotojų, ieškojusių Izraelio piliečių.

„Po to, kai nežinomi asmenys pateko į Machačkalos oro uosto eismo zoną, buvo nuspręsta laikinai uždaryti oro uostą atvykstantiems ir išvykstantiems skrydžiams“, – pranešė „Rosaviacija“ ir pridūrė, kad į oro uostą atvyko saugumo pajėgos.

Protestuotojai išlaužė terminalo duris, kai kurie bėgo į kilimo ir tūpimo taką, kiti laužė užtvaras, norėdami patikrinti iš oro uosto išvažiuojančius automobilius, rodo socialinėje žiniasklaidoje ir Rusijos žiniasklaidos priemonėse RT ir „Izvestija“ paskelbti vaizdo įrašai.

Izraelis paragino Rusiją apsaugoti jo piliečius.

„Izraelis tikisi, kad Rusijos valdžios institucijos gins visus Izraelio piliečius ir visus žydus ir imsis ryžtingų veiksmų prieš riaušininkus bei smurto prieš žydus ir izraeliečius kurstymą“, – sakoma ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro pareiškime.

Dagestano respublikos vyriausybė pranešė, kad Machačkalos oro uoste dirba teisėsauga.

„Dagestano Respublikos vyriausybė praneša, kad situacija kontroliuojama, teisėsauga dirba įvykio vietoje“, – po to, kai buvo uždarytas oro uostas, per „Telegram“ pranešė šios respublikos, kurios gyventojų daugumą sudaro musulmonai, vyriausybė.

Valdžia taip pat paragino žmones, dalyvavusius oro uosto šturme, nutraukti neteisėtus veiksmus ir paprašė gyventojų nepasiduoti provokacijoms.

„Rekomenduojame visiems asmenims, pažeidusiems (oro uosto) darbo tvarką, nebetęsti neteisėtų veiksmų ir netrukdyti oro uosto darbuotojams dirbti“, – „Telegram“ pranešė Dagestano vyriausybė.

Žada nubausti

Rusijos Dagestano respublikos administracijos vadovas sekmadienį pasmerkė minią, šturmavusią Machačkalos oro uostą ieškant izraeliečių, ir pažadėjo nubausti.

„Visi dagestaniečiai užjaučia neteisių žmonių ir politikų veiksmų aukas ir meldžiasi už taiką Palestinoje. Tačiau tai, kas įvyko mūsų oro uoste, yra pasipiktinimą keliantis įvykis ir turėtų sulaukti atitinkamo teisėsaugos institucijų įvertinimo, – „Telegram“ pareiškė respublikos gubernatorius Sergejus Melikovas. – Tai bus padaryta.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų