Rusija žada itin griežtą atsaką į įsiveržimus iš Ukrainos

Rusija po rimčiausios atakos jos teritorijoje nuo invazijos į Ukrainą pradžios pagrasino Kyjivui, kad itin griežtai atsakys į visus būsimus įsibrovimus.

„Ir toliau greitai ir itin griežtai atsakysime į tokius ukrainiečių kovotojų veiksmus“, – trečiadienį kariuomenės vadams sakė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Pirmadienį Maskva paskelbė apie į pietinę Belgorodo sritį esą iš Ukrainos įsiveržusią ginkluotą grupuotę. Dvi dienas trukusioms kovoms su šia grupe Maskva buvo pasiuntusi karo lėktuvų ir artilerijos.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas trečiadienį pareiškė, kad naktį į šią teritoriją buvo nukreipta daug dronų. Regiono pareigūnai sakė, kad per apšaudymus iš artilerijos pabūklų ir minosvaidžių buvo sužeista 13 žmonių.

Maskvos teigimu, rusų pajėgos per susirėmimus nukovė „per 70 ukrainiečių teroristų“ ir sunaikino kelias kovines transporto priemones, bet naujienų agentūra AFP negalėjo patikrinti šių pareiškimų. Rusija taip pat teigė, kad likę kovotojai buvo nustumti atgal už sienos.

Įtariami įsiveržimo vykdytojai trečiadienį davė interviu ukrainiečių žiniasklaidai ir gyrė, jų žodžiais, sėkmingą operaciją, parodžiusią Rusijos gynybos silpnumą.

„Noriu jiems įrodyti, kad galime kovoti prieš tironus ir kad [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino galia nėra neribota“, – sakė Denisas Kapustinas iš Rusijos ultradešiniųjų grupuotės „Russkij dobrovolčeskij korpus“ („Rusijos savanorių korpusas“, RDK), drauge su antikremlišku Rusijos judėjimu „Legion „Svoboda Rossii“ („Legionas „Rusijos laisvė“) prisėmusios atsakomybę už išpuolį Belgorodo srityje.

D. Kapustinas yra garsus Rusijos chuliganų ir kraštutinių dešiniųjų sluoksniuose.

Ukraina neigia bet kokią atsakomybę už įsiveržimą į Rusijos teritoriją, bet D. Kapustinas sakė, kad Kyjivas esą skatino operaciją, nors ir neteikė ginklų ar įrangos.

Tuo metu Rusijos karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, dažnai kritikuojantis šalies kariuomenės vadovybę, sakė, kad Rusijos siena su Ukraina nėra tinkamai saugoma.

„Sabotažo grupės visiškai ramiai patenka į Belgorodo sritį“, – pareiškė jis antradienį vakare paskelbtame vaizdo interviu.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSergejus Šoiguįsiveržimai į Rusijąatsakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių