Rusijai raketomis apšaudant Ukrainą šalyje griaudi sprogimai

Rusija penktadienį ryte raketomis apšaudo Ukrainą, oro pavojus paskelbtas visose užpultos šalies regionuose.

Ukrainos pareigūnai primygtinai ragina gyventojus neignoruoti oro pavojaus signalų, nes rusai raketas leidžia pasitelkdami strateginę aviaciją.

„Atskrieja pirmosios raketos. Neignoruokime pavojaus“, – įspėjo Mykolajivo srities administracijos vadovas Vitalijus Kimas.

Vėliau jis pridūrė, kad tikimasi maždaug 60 rusų raketų, ir pridūrė: „Šiaurėje dalis [jų] jau virš Ukrainos teritorijos. Taip pat galvoju, kad mūsų oro gynyba numuš mažiausiai per 50.“

Žytomyro administracijos vadovas Vitalijus Bunečka įspėjo dėl didelio masto raketų smūgio grėsmės.

Odesos srities administracijos vadovas Maksymas Marčenka sakė, kad 6 val. 15 min. buvo atakuojama energetikos infrastruktūra keliose Ukrainos srityse.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad sprogimai buvo girdėti sostinės centre, ir paragino gyventojus trauktis į slėptuves.

Kyjivo srities ir pačios sostinės gyventojai girdėjo sprogimus. Kaip rodo preliminari informacija, ir Kyjive, ir Kyjivo srityje veikia oro gynybos sistemos.

Pasak mero, visuose sostinės rajonuose sutriko vandens tiekimas.

„Dėl energetikos infrastruktūrai padarytos žalos visuose sostinės rajonuose yra vandens tiekimo sutrikimų“, – socialiniuose tinkluose pranešė V. Klyčko, informavęs gyventojus, kad „metro eismas laikinai sustabdytas visose linijose“.

Vis dėlto metropoliteno stotys veikia kaip slėptuvės, nurodė jis.

Charkive maždaug 8 val. 40 min. nugriaudėjo sprogimų virtinė, pranešė meras Ihoris Terechovas. Pasak jo, Rusija apšaudo infrastruktūros objektus.

„Prašau visų elgtis maksimaliai atsargiai ir esant galimybei būti slėptuvėse“, – sakė jis.

Charkivo srities administracijos vadovas Olehas Synjehubovas pranešė, kad rusų kariuomenė ypatingos svarbos infrastruktūrai šiame regione sudavė mažiausiai tris smūgius.

Vėliau jis paskelbė, kad pataikyta į infrastruktūros objektus Čuhujivo rajone.

Visame Charkive dingo elektra, pranešė elektros tiekimo kompanija „Charkivoblenerho“.

Kryvyj Rihe Dnipropetrovsko srityje, taip pat Zaporižioje ir Vinycioje girdimi sprogimai, pranešė televizijos „Suspilne“ korespondentai.

Kirovohrado srityje sunaikintos dvi raketos, rašė karo korespondentas Andrijus Caplienka.

„Poltavos srityje veikia oro gynyba. Likite slėptuvėse! Tikime Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis!“ – sakė regiono administracijos vadovas Dmytro Luninas.

Dėl raketų atakos Poltavos srities Kremenčuko miestas liko be šildymo. Apie tai per „Telegram“ pranešė miesto meras Vitalijus Maleckis.

Tuo metu Poltavos miestas liko be elektros energijos. Vietos gyventojai pranešė, kad ir kitose regiono gyvenvietėse nutrūko elektros tiekimas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusų kariaiapšaudymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių