Rusijoje keturi kareiviai apkaltinti prorusiško kovotojo iš JAV nužudymu

  • Teksto dydis:

Rusija keturis savo kareivius, tarnaujančius okupuotoje Ukrainos teritorijoje, penktadienį apkaltino kankinus Rusijos kontroliuojamame Donecke gyvenusį JAV pilietį, kuris nuo 2014 metų kovojo su promaskvietiškomis pajėgomis.

Atvejai, kai Rusija Ukrainoje tarnaujančius kareivius, kurie namuose yra šlovinami, apkaltina įvykdžius nusikaltimus, yra labai reti.

Valdžios institucijos nenurodė, kas paskatino kareivius nužudyti Russellą Bentley (Raselą Bentlį), kuris reguliariai pasirodydavo prokremliškuose socialinės žiniasklaidos kanaluose ir palaikė Maskvos plataus masto karinį puolimą Ukrainoje.

Žinomas pravarde Techasas, 64 metų R. Bentley balandžio mėnesį buvo paskelbtas mirusiu rytiniame Ukrainos Donecko mieste. Jo žmona tuomet sakė, kad jį pagrobė ir nužudė Rusijos kariai.

Rusijos tyrimų komitetas penktadienį pareiškė, jog „nustatė visus su Russello Bentley mirtimi susijusius asmenis ir padarytų nusikaltimų aplinkybes“.

Komitetas įvardijo keturis su tuo susijusius kareivius: Vladislavą Agalcevą, Vladimirą Bažiną, Andrejų Iordanovą ir Vitalijų Vansiackį.

Jie kaltinami „fizinio smurto ir kankinimų naudojimu, aukos mirties sukėlimu dėl neatsargumo, taip pat itin sunkaus nusikaltimo nuslėpimu perkeliant mirusiojo palaikus į kitą vietą“, nurodė komitetas.

Tyrimo duomenimis, balandžio 8 dieną kariai Donecke kankino ir nužudė R. Bentley.

Tada du iš jų susprogdino karinį automobilį, kuriame buvo jo kūnas, o kitas perkėlė palaikus, kad nuslėptų nusikaltimą, nustatė tyrėjai.

Maskva nurodė, kad kareiviai šiuo metu „susipažįsta“ su kaltinimais prieš perduodant bylą teismui.

R. Bentley iš Ostino Teksaso valstijoje devintajame dešimtmetyje tarnavo JAV kariuomenėje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kareiviaiapkaltinti nužudymuRussellas Bentley

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių