Pereiti į pagrindinį turinį

Per Rusijos apšaudymą Charkivo srityje žuvo 15 žmonių

2022-06-22 05:45

Per Rusijos apšaudymą Ukrainos rytinėje Charkivo srityje antradienį žuvo 15 žmonių, įskaitant aštuonerių metų vaiką, pranešė regiono karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas.

Scanpix nuotr.

Ukrainos šiaurės rytuose esantis Charkivas yra su Rusija besiribojantis regionas, į kurį jau pradėjo grįžti gyventojai, pasitraukę karo pradžioje, kai Rusijos pajėgos jį intensyviai bombardavo.

„Penkiolika žmonių žuvo ir 16 buvo sužeisti. Tokie siaubingi Rusijos dieninio apšaudymo Charkivo srityje padariniai“, – savo „Telegram“ kanale pranešė O. Synjehubovas.

Jis nurodė, kad žmonės žuvo ir buvo sužeisti per keturis atskirus incidentus.

Rusijos pajėgoms apšaudžius Čuhujivo miestą, esantį už 30 km į pietryčius nuo Charkivo, žuvo šeši žmonės ir dar keturi buvo sužeisti, sakė O. Synjehubovas.

Tai terorizmas. Tai nusikaltimai žmoniškumui, už kuriuos turi būti baudžiama!

Dar penki žmonės žuvo ir 11 buvo sužeisti Charkivo mieste, o jo priemiestyje per rusų pajėgų ataką žuvo aštuonerių metų vaikas ir buvo sužeista jo motina.

Trys žmonės žuvo Zoločivo miestelyje, esančiame už 40 km į šiaurę nuo Charkivo.

„Tai terorizmas. Tai nusikaltimai žmoniškumui, už kuriuos turi būti baudžiama!“ – sakė O. Synjehubovas.

Invazijos pradžioje Maskvos pajėgos smarkiai apšaudė antrą pagal dydį šalies miestą Charkivą, esantis vos už 50 km nuo Rusijos sienos. Po smarkių mūšių, per kuriuos miestui buvo padaryta didžiulė žala, Ukrainos pajėgos išlaikė Charkivo kontrolę.

Kai Rusijos pajėgos buvo išstumtos iš Kyjivo prieigų ir Ukrainos šiaurės rytų, Maskva sutelkė pastangas į puolimą rytiniame Donbaso regione.

Daugiau naujienų