Rusijos kasykloje po gaisro aptikti devynių kalnakasių kūnai

  • Teksto dydis:

Rusijos rytiniame Permės krašte kilus gaisrui didelėje kalio druskų kasykloje gelbėtojai sekmadienį aptiko devynių statybininkų kūnus, pranešė pareigūnai.

Nelaimė įvyko šeštadienį po 10 val. Maskvos (9 val. Lietuvos) laiku Solikamsko kasykloje, esančioje maždaug už 1,2 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos.

Kaip pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija, gaisras kilo atliekant statybos darbus, o ne, kaip buvo pranešta anksčiau, užsiliepsnojus šachtoje susikaupusiam metanui.

Gaisras įsiplieskė įmonės „Uralkalij“ valdomoje kasykloje, kur techninės priežiūros darbus vykdė dvi darbininkų komandos. Pasak bendrovės, dėl tų darbų kasykla neveikė.

Pareigūnų teigimu, Solikamsko kasykloje buvo 17 žmonių, aštuonis iš jų pavyko išgelbėti. Dėl gaisro nepavyko pasiekti devynių darbininkų, kurie buvo kitoje kasyklos dalyje.

Rusijos naujienų agentūros sekmadienį citavo gelbėjimo operacijų štabo atstovus, kurie sakė, kad visi devyni kūnai per kelias valandas trukusią operaciją jau buvo aptikti ir dabar yra keliami į paviršių. Ugniagesiai tebegesina gaisrą.

Permės krašte pirmadienį paskelbtas gedulas dėl šios nelaimės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino regiono pareigūnus surengti išsamų šio incidento tyrimą.

Rusijos kasyklose nelaimių dažnai nutinka dėl žemų saugumo standartų. 2017-ųjų rugpjūtį vandeniui užliejus vieną deimantų kasyklos šachtą Sibire žuvo 17 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisidžiaugė

prisidžiaugė portretas
Išangės garbintojai per daug prisipiktdžiugavo dėl nelaimės Čekijos kasykloje. Štai ir pas juos tas pats nutiko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių