Rusijos laivas su pavogtu Ukrainos grūdų kroviniu pasiekė Siriją

Naujienų agentūros AP trečiadienį išanalizuotos palydovinės nuotraukos rodo, kad Rusijos laivas, kaip manoma, gabenantis užgrobtus ukrainietiškus grūdus, prisišvartavo Sirijoje.

Antradienį bendrovės „Planet Labs“ padarytoje nuotraukoje matyti prieplaukoje Sirijos Latakijoje esantis balkeris „Matros Pozynič“, plaukiojantis su Rusijos vėliava.

Nuotraukoje matomas laivas atitinka žinomus balkerio požymius, taip pat jo matmenis.

Laivas beveik prieš savaitę išjungė savo atsakiklius prie Kipro salos Viduržemio jūroje.

Laivybos stebėjimo portalo „TankerTrackers“ vienas įkūrėjų Samir Madani (Samiras Madanis) AP sakė manąs, kad Latakijoje prisišvartavęs laivas yra būtent „Matros Pozynič“, atsižvelgiant į jo matmenis ir paskutinę žinomą buvimo vietą.

Pasak Ukrainos valdžios, laive buvo 27 tūkst. tonų grūdų, kuriuos Rusija pavogė iš šalies. Kyjivo teigimu, Maskva iš pradžių bandė grūdus išsiųsti į Egiptą, bet šis atsisakė priimti krovinį. Ukrainiečių diplomatai paprašė kitų valstybių nepriimti šių grūdų.

Registruota laivo savininkė, Astrachanės bendrovė „Crane Marine Contractor LLC“, kol kas nesureagavo į prašymą pateikti komentarų.

Rusijos bombardavimo kampanija ir Irano pagalba padėjo Damaskui įveikti sukilėlius, vos nenuvertusius sirų prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado), 2011 metais prasidėjus Arabų pavasariui.

Rusija vis dar turi Sirijoje jūrų ir oro pajėgų bazę, nors pranešama, kad Kremlius, prieš pradedamas karą su Ukraina, permetė į ją šioje Artimųjų Rytų šalyje dislokuotus karius.


Šiame straipsnyje: Ukrainos grūdaiSirijaiš Ukrainos pavogti grūdaikaras UkrainojeRusijos laivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių