Rusijos teismas JAV pilietį už spyrius policininkui nuteisė kalėti

Rusijos vakaruose esančio Voronežo miesto teismas antradienį 28 metų JAV pilietį už spyrius policininkui nuteisė kalėti puspenktų metų.

„Šis vyras, kuris nesutiko su teisėtais pareigūnų veiksmais, panaudojo smurtą prieš tarnyboje buvusį policijos pareigūną ir kelis kartus jam spyrė“, – paskelbė rimtus nusikaltimus tiriantis Rusijos Tyrimų komitetas.

Amerikiečio, kurį Rusijos valstybinė naujienų agentūra įvardijo kaip Robertą Gilmaną, advokatas pranešė, jog jo klientas ketina apskųsti nuosprendį. Nuteistojo gynėjas Valerijus Ivanikovas taip pat pridūrė, jog ruošiasi susisiekti su JAV pareigūnais, kad susitartų dėl apsikeitimo kaliniais.

Tyrimo komitetas nurodė, kad R. Gilmaną policija sulaikė po to, kai šis būdamas neblaivus traukinyje sutrikdė viešąją tvarką. Teigiama, kad iš pradžių jis kaltės nepripažino, tačiau vėliau poziciją pakeitė.

JAV ir Rusija neseniai apsikeitė kaliniais – nepaisydama įtampos dėl pastarosios invazijos į Ukrainą, Maskva perdavė amerikiečiams kalintą buvusį jūrų pėstininką Trevorą Reedą (Trevorą Rydą) mainais į rusų pilotą, nuteistą už narkotikų kontrabandą.

T. Reedą 2020 metų liepą Rusijos teismas nuteisė kalėti devynerius metus dėl policininkų užpuolimo.

Kitas JAV pilietis Paulas Whelanas (Polas Vilanas) – buvęs transporto priemonių dalių bendrovės saugumo pareigūnas, nuteistas 16 metų už kaltinimus šnipinėjimu – tebėra įkalintas Rusijos kalėjime.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bandera

Bandera portretas
Gal uzteks apie ta orku sali rasyti?! Tai isgamos, apie kuriuos nesinori girdeti.

Nu

Nu  portretas
Rusijoje tik kelis metus gavo už policininko užpuolimą, o JAV būtų buvęs nušautas vietoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių