S. Cichanouskaja: naujų protestų kaina Baltarusijoje būtų per didelė

Praėjus metams po masinių protestų prieš Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką pradžios opozicija atmeta naujų didelių akcijų tikimybę. To kaina būtų per didelė, vokiečių agentūrai dpa sakė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja. „Kiekvienas gali sėsti į kalėjimą ne 15-ai dienų, o metams“, - kalbėjo ji. Tačiau visuomenė esą ir toliau turi būti mobilizuojama – neišvedant masių į gatves.

„Žmonių saugumas turi būti pirmoje vietoje, - pabrėžė opozicijos lyderė, kuri baimindamasi baudžiamojo persekiojimo šiuo metu gyvena Lietuvoje. – Jau buvo pakankamai aukų, per daug sugriautų gyvenimų“.

Kelis mėnesius trukusius masinius protestus prieš metus sukėlė suklastoti prezidento rinkimai, kuriuos neva surinkęs 80,1 proc. balsų šeštą kartą laimėjo A. Lukašenka. Demonstracijos iš dalies buvo numalšintos jėga.

Žmogaus teisių aktyvistų duomenimis, šiuo metu Baltarusijoje yra per 600 politinių kalinių. Protestai, anot S. Cichanouskajos, nesiliovė. „Demonstracijos gatvėse yra tik dalis protesto judėjimo“, - sakė ji. Stiprybė esą yra tai, kad žmonės Baltarusijoje nepasiduoda ir kad mobilizuota tarptautinė bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Patraukit tą šlykščia bobą gana čia tos komedijos.

Išvada

Išvada portretas
Nepavyko Geiropai ir mūsų ožiams padaryti perversmą pas kaimynus. Apsišiko iki ausų....o šita šlykšti žydelka nuėjo istorijos šiukšlynan...

Anonimas

Anonimas portretas
Aleliuja kucharkai. Dainelė sudainuota..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių