Sakartvele tūkstančiai žmonių protestavo prieš smurtą LGBTQ bendruomenės atžvilgiu

Sakartvelo sostinėje tūkstančiai demonstrantų antradienį pasmerkė išpuolius prieš LGBTQ bendruomenę, sukrėtusius šią Kaukazo valstybę ir privertusius atšaukti planuotą „Pride“ paradą.

LGBTQ bendruomenės rengiami „Pride“ renginiai vis dar labai prieštaringai vertinami konservatyviame Sakartvele, kur įtakinga Ortodoksų Bažnyčia anksčiau konfliktavo su provakarietiškomis vyriausybėmis dėl progresyvių socialinių klausimų.

Pirmadienį LGBTQ aktyvistai atšaukė planuotas „Pride“ eitynes, premjerui pasmerkus renginį, o radikaliai nusiteikusiems LGBT priešininkams užpuolus aktyvistus bei žurnalistus ir susirėmus su policija.

Šimtai LGBTQ priešininkų, įskaitant aktyvistus iš mažos prorusiškos partijos, pašalino prie parlamento iškeltą Europos Sąjungos vėliavą ir puolė dešimtis žurnalistų, rengusių reportažus apie įvykius. Pranešama, kad daug jų atsidūrė ligoninėje dėl sumušimų ir kaulų lūžių.

Antradienį vakare keli tūkstančiai demonstrantų susirinko prie parlamento pasmerkti smurto, taip pat sulaukusio JAV ir Europos Sąjungos pasmerkimo.

Daug tylios demonstracijos dalyvių mojavo ES ir vaivorykštės spalvų vėliavomis.

Šioje šalyje negalime toleruoti jokių smurto prieš mažumas apraiškų.

„Šioje šalyje negalime toleruoti jokių smurto prieš mažumas apraiškų, – naujienų agentūrai AFP sakė 48 metų demonstrantė, meno istorikė Lili Čumburidzė. – Homofobijai nėra vietos XXI amžiuje.“

Demonstracijoje dalyvavęs 20 metų studentas Laša Bigvava sakė: „Esame čia pasakyti vyriausybei, kad žmogaus teisės turi būti užtikrintos visiems.“

Policija aptvėrė rajoną, kad apsaugotų demonstrantus nuo maždaug 200 LGBTQ priešininkų, netoliese surengusių atsakomąją demonstraciją ir pabandžiusių prasiveržti pro policijos užtvaras.

Trečiadienį Sakartvelo vidaus reikalų ministerija pranešė, kad policija sulaikė 100 žmonių, kai protesto akcija „prarado taikų pobūdį“.

Premjeras Iraklis Garibašvilis sulaukė opozicijos ir žmogaus teisių gynėjų kritikos dėl pareikšto nepritarimo „Pride“ paradui, jo pavadintam „nepriimtinu didelei Sakartvelo visuomenės daliai“.

„Pride“ organizatorius Giorgis Tabagaris AFP sakė įtariantis, kad pirmadienį „atakas koordinavo šalies slaptoji tarnyba“.

Kritikai kaltina valdančiosios partijos „Gruzijos svajonė“ vyriausybę nebyliai pritariant homofobų ir nacionalistų grupėms. Šios grupės, laikomos valdančiosios partijos šalininkėmis, rengia protestus prieš provakarietiškas opozicines partijas.

Sakartvele homoseksualumas dekriminalizuotas 2000 metais, o kovos su diskriminacija įstatymai buvo priimti 2006-aisiais ir 2014-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Loreta

To Loreta portretas
Nereikia žmonių erzinti ,menkinti ir apskritai skaldyti visuomenės. Ir negąsdinkite teismais. Mūsų šalyje begalės problemų, bet dabar svarbiausia-lg bt. Nenormalu viskas,kas prieš Dievo valią. Taškas.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ten buvo 20 pideru o aplinkui 1000 policijos haha straipsnis sudas !!!!

Loreta

Loreta portretas
ANONIMUI: Jūs esate paparasčių paparasčiausiai neišprususi pamazga. Tėvai neišauklėjo. Nepaiškino, kad visi žmonės yra lygūs, ir niekas neturi teisės kurstyti neapykantos. Klaipėdos dienraščio redakcijos vietoje užvesčiau bylą prieš Jus, nes kurstote žudynėms.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių