Šaltinis: per Izraelio smūgį Libane žuvo „Hezbollah“ vadas

  • Teksto dydis:

Per Izraelio smūgį Libano rytuose žuvo Irano remiamos kovotojų grupuotės „Hezbollah“ vadas, pranešė jai artimas šaltinis ir Izraelio kariuomenė.

Izraelis, kuris nuo praėjusių metų spalio 7 dieną „Hamas“ surengto išpuolio kariauja Gazos Ruože su palestiniečių kovotojais, taip pat beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Libano judėjimu „Hezbollah“.

„Hezbollah“ artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad elitinių „Radwan“ lauko vadas Mohammadas Qassemas al Shaeras „nukentėjo per Izraelio smūgį į motociklą, važiavusį Bekaa“ slėnyje Libano rytuose, toli nuo Izraelio sienos.

Anksčiau „Hezbollah“ paskelbė, kad M. Q al Shaeras žuvo nuo Izraelio ugnies, tačiau neminėjo jo kaip vado.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos oro pajėgos „eliminavo teroristą Mohammadą Qassemą al Shaerą Karaūno vietovėje“, Bekaa slėnyje.

Ji nurodė, kad M. Q al Shaeras buvo „Hezbollah“ elitinių „Radwan“ pajėgų vadas.

Libano sveikatos apsaugos ministerija savo ruožtu pranešė, kad per Izraelio smūgį į pastatą šalies pietuose esančioje Nabatijoje buvo sužeisti devyni žmonės.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, Libane per išpuolius žuvo mažiausiai 615 žmonių. Tai daugiausia kovotojai, bet tarp aukų yra mažiausiai 138 civiliai.

Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, institucijos skelbia apie mažiausiai 24 karių ir 26 civilių žūtį.


Šiame straipsnyje: IzraelisLibanasHezbollahkaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių