Per šaudynes Kolorado LGBTQ naktiniame klube žuvo mažiausiai penki žmonės

Per šaudynes viename JAV Kolorado Springso miesto LGBTQ naktiniame klube sekmadienį žuvo mažiausiai penki žmonės, o 18 buvo sužeista, pranešė policija.

Užpuolimas įvyko vakarėlio dalyviams susirinkus į renginį, skirtą paminėti Translyčių asmenų atminimo dieną, kuri kasmet lapkričio 20 dieną minima siekiant pagerbti translyčių asmenų, nužudytų per transfobinio smurto aktus, atminimą.

Šios šaudynės yra naujausias išpuolis per ilgą išpuolių prieš LGBTQ renginių vietas JAV istoriją. Mirtiniausias iš jų įvyko Orlande, Floridos valstijoje 2016 metais.

„Sunkia širdimi turiu jums pranešti, kad šį vakarą vietos klube įvyko šaudynės. Apie 11.57 val. vakaro (sekmadienį 8.57 val. Lietuvos laiku) gavome pirminį telefono skambutį, kad vietos klube, žinomame kaip „Club Q“, vyksta aktyvios šaudynės“, – sakė policijos atstovė Pamela Castro (Pamela Kastro).

Ji teigė, kad medikų komandos bei pareigūnai sureagavo ir „surado vieną asmenį, kuris, mūsų manymu, yra viduje esantis įtariamasis“, ir pridūrė, kad jis sulaikytas ir gydomas vietos ligoninėje.

„Yra 18 sužeistųjų ir penki žuvusieji. Šis skaičius gali keistis, nes tyrimas tęsiamas, – sakė P. Castro. – FTB jau yra įvykio vietoje.“

„Club Q“ sureagavo sakydamas, kad „yra sugniuždytas beprasmiško išpuolio prieš mūsų bendruomenę“.

„Dėkojame už greitą didvyriškų klientų, kurie sutramdė šaulį ir nutraukė šį neapykantos išpuolį, reakciją“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

Šimtai palaikymo žinučių pasipylė po pranešimu internete, kai kurios iš jų – iš Švedijos, Jungtinės Karalystės, Naujosios Zelandijos, Vokietijos ir Australijos.

Anksčiau šeštadienį klubas paskelbė apie 20 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku prasidedantį LGBTQ renginį.

„Švenčiame Translyčių atminimo dieną su įvairiomis lytinėmis tapatybėmis ir pasirodymų stiliais“, – rašoma įraše.

Pasak Kolorado Springso ugniagesių departamento atstovo spaudai Mike'o Smaldino (Maiko Smoldino), į šaudynių vietą buvo išsiųsta greitosios medicinos pagalbos komanda, kurią sudarė 34 ugniagesiai ir 11 greitosios pagalbos automobilių.

„Deja, tai yra įvykiai, kuriems mes rengiame mokymus ir kuriuos vadiname „masinėmis nelaimėmis“, todėl turėjome tokį didelį atsaką“, – sakė M. Smaldino.

Jis pridūrė, kad kai kuriems greitosios pagalbos automobiliams į netoliese esančias ligonines teko vežti po du ar tris nukentėjusiuosius.

Smurtas naudojant šaunamuosius ginklus yra didelė problema JAV, kur 2022 metais įvyko daugiau nei 600 masinių šaudynių, kaip skelbiama svetainėje „Gun Violence Archive“.

2016 metų birželio 12 dieną Orlando naktiniame klube „Pulse Nightclub“ vyras ėmė šaudyti, nužudydamas 49 žmones, palikdamas daugiau kaip 50 sužeistųjų – tada tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusios masinės šaudynės šiuolaikinės JAV istorijoje.

Praėjusiais metais prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) paminėjo penktąsias šaudynių Orlande metines ir žengė retą žingsnį – pareiškė, kad paskelbs klubą nacionaliniu memorialu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
/valoma/ lisna /populiacija/ /musu/ gudriai padare sulindo i SS apsitvere apginklavo su piss saulius ir dar nato is viso euroturgelio ir kaifuoja morganzolyte uostydami kai pats velniavos zidynis demon kratyniai jav teritorijose kelia gresme sau o gal tai gerai pagal svaba kas juos zino tuos kapitalistus siandien skestanciuose savo moralinese srutose jas pilstydami ant viso svieto nuo judo laiku ir kartu su juo paciu o paklydusius dykumoje tik 1 AA su karmos bagazu ???===

Haga

Haga portretas
ruzzkos pidorazzkos, ko cia nervinates? Juk jusu pleiskanotas botoksinis karlikas yra pedofilas. Tai nurimkite ir neamsekite.

bor

bor portretas
Nieko nuostabaus juk tai jankynas o be to dar ir lezbių bei pidarų klube
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių