SBU paskelbė įtarimus dviem Rusijos kariuomenės vadams dėl civilių objektų apšaudymo

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) antradienį paskelbė pirmuosius įtarimus Rusijos generolui ir Rusijos karinio laivyno admirolui dėl civilių objektų apšaudymo šalies teritorijoje.

„Saugumo tarnybos tyrėjai surinko aukštos kokybės įrodymų apie du Rusijos aukščiausios vadovybės atstovus, atsakingus už civilių objektų apšaudymą Ukrainoje. Vienas iš jų – oro ir kosmoso pajėgų tolimosios aviacijos vadas, Rusijos ginkluotojų pajėgų pulkininkas Sergejus Kobylašas. Kitas – buvęs Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Igoris Osipovas“, – teigė SBU spaudos centras.

Teigiama, kad jie įtariami pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl agresyvaus karo planavimo, rengimo, sukėlimo ir vykdymo bei Ukrainos teritorinio vientisumo ir neliečiamumo pažeidimo.

„Tai pirmieji įtarimai, kuriuos Ukraina skelbia būtent dėl civilių objektų apšaudymo. Didžiausia straipsnio sankcija – laisvės atėmimas iki gyvos galvos“, – teigiama pranešime.

Pranešama, kad tyrimo metu buvo nustatyta, kad nuo plataus masto invazijos pradžios S. Kobylašas vykdė Rusijos aukščiausios karinės ir politinės vadovybės nurodymus naikinti Ukrainos miestus.

Būtent S. Kobylašo įsakymu Rusijos ginkluotosios pajėgos surengė masinius raketų smūgius prieš gyvenamuosius namus, ligonines ir kritinę infrastruktūrą įvairiuose Ukrainos regionuose.

„Kas dėl I. Osipovo, tyrimo duomenimis, nuo šių metų vasario 24 iki rugpjūčio 10 dienos šis pareigūnas davė įsakymus sistemingai vykdyti raketų smūgius iš Juodosios jūros į tankiai apgyvendintas Ukrainos vietoves. Priešo atakos buvo vykdomos iš Rusijos karinių laivų naudojant didelio tikslumo valdomas sparnuotąsias raketas „3M14-Kalibr“, – pridūrė SBU.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kariaikaltinimaicivilių objektų apšaudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių