Pereiti į pagrindinį turinį

Serbijoje užfiksuotas pirmas užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis

2020-03-06 10:20

Serbijoje užfiksuotas pirmas užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė šalies sveikatos apsaugos ministras Zlatiboras Lončaras.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Pranešu jums, kad turime pirmą koronaviruso atvejį“, –pareiškė ministras. Pasak jo, infekuotasis – 43 metų amžiaus vyras, jo būklė gera.

Suboticos mieste Serbijos šiaurėje gyvenantis pacientas užsikrėtė lankydamasis Budapešte. Jis izoliuotas Suboticos ligoninėje, visi su juo kontaktų turėję žmonės tikrinami, pranešė Z. Lončaras.

Anksčiau iškart du užsikrėtimo atvejai buvo užfiksuoti Bosnijoje ir Hercegovinoje, Serbų Respublikos sostinėje Bania Lukoje. Prieš tai koronavirusas buvo nustatytas kitose Balkanų šalyse, tarp jų – Šiaurės Makedonijoje, Kroatijoje ir Slovėnijoje.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,5 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų