Seulas: Š. Korėja paleido tris balistines raketas

Šiaurės Korėja paleido į jūrą tris trumpojo nuotolio balistines raketas, ketvirtadienį pranešė Pietų Korėjos kariuomenė, praėjus kelioms valandoms po to, kai Pchenjanas patvirtino pirmuosius šalyje COVID-19 atvejus.

Šie naujausi bandymai liudija apie izoliuotos valstybės pasiryžimą toliau plėsti savo arsenalą, nepaisant koronaviruso protrūkio. Tokiu būdu Pchenjanas galėtų telkti visuomenės paramą lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) bei toliau spausti jo varžovus, jau ilgą laiką stringant diplomatijai dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos.

Pietų Korėjos kariuomenės Jungtinis štabų vadų komitetas savo pareiškime nurodė, kad trys raketos, ketvirtadienį popietę paleistos iš Šiaurės Korėjos sostinės regiono, skriejo link vandenų, esančių prie šalies rytinės pakrantės.

Remiantis pareiškimu, pietų korėjiečių kariuomenė padidino savo parengtį, glaudžiai koordinuodama veiksmus su Jungtinėmis Valstijomis.

Japonija taip pat užfiksavo raketų paleidimus iš Šiaurės Korėjos teritorijos.

Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida) liepė savo kabinetui nuodugniai ištirti paleidimą, pasirūpinti orlaivių ir laivų saugumu rajone, taip pat pasiruošti galimoms nenumatytoms situacijoms, pranešė premjero biuras.

Pasak japonų pakrančių apsaugos, Šiaurės Korėjos paleistas sviedinys – galimai balistinė raketa – nukrito jūroje. Tarnyba paragino laivus, plaukiojančius aplink Japoniją, saugotis krentančių objektų ir pranešti apie juos valdžiai.

Anksčiau ketvirtadienį Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida patvirtino pirmuosius užsikrėtimo koronavirusu atvejus šalyje. Tuo metu Kim Jong Unas liepė įvesti visuotinį karantiną ir suvaldyti viruso plitimą. Lyderis taip pat įsakė pareigūnams sustiprinti šalies gynybines pozicijas, siekiant išvengti bet kokio saugumo vakuumo.

Pastaraisiais mėnesiais Pchenjanas atliko virtinę raketų bandymų. Ekspertai šiuos veiksmus vadina mėginimu modernizuoti savo ginkluotę ir toliau spausti JAV bei jų sąjungininkes, kad šios pripažintų Šiaurės Korėją branduoline valstybe ir sušvelnintų jai taikomas sankcijas.

Kai kurių stebėtojų nuomone, komunistinis režimas, nepaisydamas sugriežtintų epidemiologinių priemonių, tikriausiai ir toliau tęs ginklų bandymus, siekdamas pakelti visuomenės dvasią ir padidinti lojalumą valdančiajai Kimų dinastijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tuoj siaures korejos draugainrusai irgi ta pati prades daryti darydami oficialius atominius raketu bandymus taip reikalaudami is pasaulio pinigu, nuolaidu, maisto ir panasiai.

tik

tik portretas
tuscias atmos feros tersimas ir pinigu svaistymas===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių