Sevastopolyje kuro rezervuare kilo didžiulis gaisras, rusai praneša apie drono ataką

Rusijos aneksuotame Ukrainos Kryme šeštadienio naktį neidentifikuotas dronas atakavo rusų kuro rezervuarą, per „Telegram“ pranešė Maskvos paskirtas Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas.

Sevastopolyje – pagrindiniame Krymo uoste, kur įsikūręs Rusijos Juodosios jūros laivynas – dega rezervuaras su kuru, sakė jis ir nurodė, kad, pradiniais duomenimis, gaisras kilo dėl drono atakos.

Kilo didžiulis gaisras, dega maždaug 1 tūkst. kv. m plotas, nurodė M. Razvožajevas ir paskelbė milžiniško dūmų stulpo nuotraukų. Jis priskyrė gaisrą sudėtingiausių tokio pobūdžio incidentų kategorijai.

M. Razvožajevas, kuris nesakė, ar gaisrą sukėlęs dronas buvo paleistas ukrainiečių, paragino Krymo gyventojus išlikti ramius, o vėliau pranešė, kad niekas nenukentėjo. Pasak jo, pareigūnai kontroliuoja situaciją, pavojaus civilinei infrastruktūrai nėra, kuro tiekimas Sevastopolyje nebus sutrikdytas.

Rusija Krymą nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo 2014 metais.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, prieš Sevastopolį buvo įvykdyta virtinė dronų atakų. Balandžio 24-osios naktį Sevastopolyje griaudėjo sprogimai, okupantų administracija pranešė apie antvandeninių dronų ataką ir vieno jų sunaikinimą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra sakęs, kad jo šalis per dabartinę Rusijos invaziją siekia atkovoti ir Krymą.

Gaisras Sevastopolyje kilo kitą dieną po to, kai Rusija į Ukrainos miestus paleido daugiau kaip 20 sparnuotųjų raketų ir du dronus. Per šias atakas žuvo mažiausiai 26 žmonės.

Ukrainiečių pareigūnai kol kas nekomentavo gaisro Sevastopolyje. Po ankstesnių atakų Kryme Kyjivas paprastai tiesiogiai neprisiimdavo atsakomybės, bet pabrėždavo, kad Ukraina turi teisę reaguodama į Rusijos agresiją smogti bet kokiems taikiniams.


Šiame straipsnyje: sevastopoliskuro rezervuarasgaisrasdronaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių