Šiaurės Australijoje kilo rekordiniai potvyniai

  • Teksto dydis:

Australijos šiaurės rytuose smarkios liūtys ir rekordinis potvynis sekmadienį atkirto nuo išorinio pasaulio ištisas bendruomenes ir ūkius, vandens srautai į jūrą nunešė galvijų bandą.

Kvynslando Deintrio upės vandens lygis pakilo iki 12,6 m ribos ir viršijo 118 metų galiojusį rekordą, pranešė Meteorologijos biuras. Vietos pareigūnai perspėjo, kad kai kurie gyventojai atokiuose rajonuose nuo pasaulio gali būti atkirsti kelias dienas.

Į pasaulio paveldo sąrašą įtrauktuose Deintrio drėgnuosiuose atogrąžų miškuose per parą iškrito daugiau kaip 300 mm lietaus. Musoninės sąlygos Kvynslando šiaurėje prognozuojamos visą kitą savaitę.

Šio Australijos atogrąžų regiono gyventojai yra pratę prie itin lietingo sezono, bet šis potvynis nutraukė susisiekimą keltais linija, kuri yra vienintelis kelias pasiekti kai kuriuos rajonus.

Port Daglaso vietos administracijos vadovė Julia Leu (Džulija Lju) naujienų agentūrai AFP sakė, kad savo namuose nuo išorinio pasaulio atkirstiems gyventojams gali tekti taip gyventi dvi dienas, be elektros ir telefono ryšio.

Meteorologinės sąlygos taip pat kelia daug problemų ūkininkams. Viena keturių asmenų šeima buvo įstrigusi savo prižiūrimame ūkyje, kur elektros laidai sukrito į potvynio vandenis.

Vietos laikraštis „Newsport Daily“ pranešė, kad ūkio „Tranquility“ prižiūrėtojai su savo dviem vaikais buvo įstrigę 16 valandų, kol juos išgelbėjo valstijos nepaprastųjų situacijų tarnybos sraigtasparnis.

Gyventojai skubėjo į paplūdimį upelio žemupyje gelbėti potvynio nuneštų galvijų. Kelios karvės buvo pastebėtos jūroje ar klimpstančios pakrantės smėlyje.

Nors dauguma šalies kenčia didžiulio karščio bangą su rekordinėmis temperatūromis, Kvynslando šiaurėje musonai artimiausiu laiku nesilpnės, nurodė Meteorologijos biuras, kuris kitą savaitę šiame regione prognozuoja audras su perkūnija ir liūtis.


Šiame straipsnyje: Australijapotvyniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vėjo jėgainės orams protą susuka - Gamtoje NIEKO nemokamo nebūna!

Nerijus

Nerijus portretas
Tai karsciai, tai liutys. Ot stebuklu salis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių