Sidnėjaus scientologijos centre subadyti du žmonės, vienas jų mirė

  • Teksto dydis:

Scientologijos centre Sidnėjuje ketvirtadienį peiliu ginkluotas jaunuolis subadė du žmones, iš kurių vienas nuo patirtų sužalojimų mirė.

Jaunuolio buvo paprašyta išeiti, bet vietoje to jis ėmė švaistytis peiliu, pranešė policija ir nurodė, kad po išpuolio Sidnėjaus šiaurinėje dalyje esančiame centre buvo sulaikytas paauglys.

Du per ataką nukentėję žmonės buvo skubiai nugabenti į ligoninę. Vienas jų, 24 metų vyras, kaip manoma – taivanietis, smarkiai nukraujavęs mirė.

Įtariamasis „taip pat padarė žaizdų vyresnio amžiaus ponui“, kuris lydėjo jį iš didelę teritoriją užimančio centro, sakė vyresnysis inspektorius Simonas Jonesas (Saimonas Džounsas).

Pasak jo, pradinis kivirčas tarp šių vyrų tikriausiai buvo susijęs su „vakar įvykusiu incidentu artimoje aplinkoje“. Plačiau inspektorius nekomentavo.

Po išpuolio prie 16-mečio, kurio vardas neskelbiamas, prisiartino policininkai, kurie paprašė mesti peilį ir vaikiną areštavo.

Vyresnio amžiaus sužeistojo būklė, kaip pranešama, stabili, jo sužeidimai nesunkūs ir jis jau išrašytas iš ligoninės.

Scientologijos Bažnyčia apgailestavo dėl šio „labai nelemto reikalo“ ir pareiškime visuomeniniam transliuotojui ABC sakė, kad mirusi auka buvo „mylimas Bažnyčios narys“.

Sulaikytas įtariamais padeda tyrimą atliekantiems pareigūnams, nurodė policija.

Centrą, kuriame įvyko incidentas, organizacija vadina savo dvasine būstine Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Šį centrą 2016 metais atidarė scientologų lyderis Davidas Miscavige'as (Deividas Miskevidžas). Tai yra pagrindinė šio prieštaringai vertinamo religinio judėjimo būstinė Australijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių