Singapūre už namų karantino pažeidimą bus baudžiama kalėjimu

Singapūro valdžia patikslino, kad už antradienį įsigaliojusių naujų namų karantino taisyklių visiems iš Kinijos grįžtantiems žmonėms pažeidimą grės įkalinimas iki šešių mėnesių, didelė bauda, o užsieniečiams – deportavimas. Tai sakoma Nacionalinės plėtros ministerijos pranešime.

„Įgalioti darbuotojai tikrins, kaip laikomasi karantino, jie galės bet kuriuo metu lankytis butuose ir namuose, skambinti (stacionariuoju) telefonu, – pažymima dokumente. „Taisyklių pažeidimas bus laikomas infekcinių susirgimų įstatymo pažeidimu, už tai gresia bauda iki 10 tūkstančių Singapūro dolerių (6,55 tūkstančio eurų), laisvės atėmimas iki šešių mėnesių, užsieniečiams – deportavimas ir draudimas vėl atvykti į šalį, – sakoma pranešime.

Dviejų savaičių namų karantinas numatytas visiems iš Kinijos grįžtantiems žmonėms. Jiems draudžiama išeiti į lauką, neleidžiama priimti lankytojų. „Prireikus produktų, medicinos pagalbos ir pan., šie asmenys turi kreiptis į atitinkamas socialinės apsaugos institucijas, – pabrėžiama dokumente.

Iki šiol iš Kinijos grįžtantys žmonės turėjo imti atostogų dėl sveikatos būklės, bet galėjo išeiti iš namų.

Valdžios duomenimis, šiuo metu Singapūre namų karantinas taikomas maždaug 600 žmonių, dar apie 1,2 tūkstančio įkurdinti specialiuose izoliavimo centruose, kurie įsteigti studentų bendrabučiuose.

Iki antradienio Singapūre nustatyti 77 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai – vienas aukščiausių rodiklių už žemyninės Kinijos ribų. Valdžia pripažino, kad koronavirusas ėmė plisti tarp vietos gyventojų, bet kol kas nepavyksta nustatyti infekcijos šaltinio.

Koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 11 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta dar 25-iose šalyse. Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 72,4 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, beveik 1,9 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių