Sirijoje iš oro atakavus Turkijos pajėgų koloną, žuvo mažiausiai trys civiliai

  • Teksto dydis:

Turkijos gynybos ministerija pirmadienį griežtai pasmerkė aviacijos smūgį Sirijoje, kurio taikiniu tapo turkų karinė kolona, važiavusi šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.

Ankara pareiškė, kad šis incidentas pažeidė Turkijos susitarimus su Rusija.

„Nepaisant pakartotinių perspėjimų, mūsų pateiktų Rusijos Federacijos tarnyboms, režimo pajėgų karinės operacijos Idlibo regione tęsiasi, pažeidžiant esamus memorandumus ir susitarimus su Rusijos Federalcija“, – sakoma ministerijos pranešime.

Turkija pridūrė, kad per šį incidentą žuvo mažiausiai trys civiliai, bet apie jokius nukentėjusius turkus informacijos kol kas neskelbiama.

Gynybos ministerija informavo, kad dar 12 civilių buvo sužeisti, kai buvo atakuota Turkijos kolona, važiavusi link vieno turkų pajėgų stebėjimo posto Idlibe, Sirijos sukilėlių tvirtovėje.

Ministerija paragino „skubiai imtis priemonių“, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Kol kas neaišku, ar kolonai smogė Rusijos, ar Sirijos vyriausybės aviacija.

Idlibo provincijoje ir šalia jos, pagal susitarimą su Rusija, Turkija yra įkūrusi 12 stebėjimo postų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką karinėje kolonoje veikė civiliai?

o

o portretas
kieno lektuvai tai nesako nes visi jie rusu jei ne zydu be zenklu beto visa azija turi jei ne rusu tai jav ginkluote taip darydama bizni ir mazindama zmoniu skaiciu kad butu galima greiciau uzgrobt turtingas zem;es kurios bus jau nesaugomos tik deja taip nebus kol imperijos bus visados ras priezasti bandyt savo ginklus kitu tautu teritorijose .....

Anonimas

Anonimas portretas
Liberastiniai pide.rai, kaip cia dabar dura stumiat? Nemokat net teisingai isversti. Atakavo Turkijos KARINE kolona, o zuvo CIVILIAI . As jums teslagalviai, algos nemokeciau uz toki feika.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių