Pereiti į pagrindinį turinį

Šiurpūs pranešimai iš Hostomelio: Rusijos snaiperiai „treniravosi“ nusitaikę į gyventojus

2022-04-07 08:31
DMN inf.

Kyjivo srityje esančiame Hostomelio mieste įvedama savaitės trukmės komendanto valanda, skelbia UNIAN.

Apie tai pranešta „Telegram“ platformoje. Kaip teigiama, komendanto valanda įsigalios balandžio 7 d. 6 val. ir tęsis iki balandžio 14 d. 6 val.

„Šiuo laikotarpiu draudžiama būti gatvėse ir kitose viešose vietose. Taip pat keliauti transportu ar pėsčiomis“, – rašoma pranešime.

Aiškinama, kad savaitę truksiančios komendanto valandos reikia tam, kad specialistai galėtų atlaisvinti infrastruktūrą ir padaryti ją saugesnę prieš grįžtant žmonėms.

Kaip praneša UNIAN, Rusijos snaiperiai Hostomelyje „treniravosi“ taikydamiesi į civilius gyventojus. Viename iš garažų buvo rasta vienuolika nužudytų ukrainiečių kūnų.

Per 35 okupacijos dienas Hostomelyje dingo keturi šimtai žmonių. Žinoma, kad kai kurių dingusiųjų nebėra gyvų. Rusijos kariuomenė nužudė ir kaimo vadovą Jurijų Prilipką. Kartu su juo žuvo ir savanoriai Ruslanas Karpenko bei Ivanas Zarya, kurių kūnai – rasti.

Hostomelis buvo išlaisvintas iš užpuolikų gniaužtų kaip ir Irpinė. Miestas tapo vienu iš karštųjų Rusijos ir Ukrainos karo taškų, kur Rusijos kariai tyčiojosi iš civilių gyventojų bei plėšikavo.

Daugiau naujienų