Sprogimas Beirute pareikalavo mažiausiai 137 gyvybių, 5 tūkst. žmonių sužeisti

Beirutą anksčiau šią savaitę supurtę du galingi sprogimai nusinešė mažiausiai 137 žmonių gyvybes, dešimtys dingo, dar bent 5 tūkst. buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Galingo tarsi žemės drebėjimas sprogimo, nusėjusio rūkstančiomis nuolaužomis kelis kvartalus aplink Beiruto uostą, tiksli priežastis dar tiriama, bet veikiausiai jį sukėlė gaisras, persimetęs į sandėlį, kur buvo aplaidžiai laikoma tūkstančiai tonų azoto trąšų.

Šis sprogimas buvo galingiausias, kada nors įvykęs Beirute. Būgštaujama, kad aukų skaičius gali dar išaugti.

Žuvo vokiečių diplomatė

Per galingą sprogimą Beirute žuvo viena Vokietijos diplomatė, tapusi pirmąja patvirtinta šios šalies pilietybę turinčia auka, o vokiečių užsienio reikalų ministras ketvirtadienį pareiškė užuojautą dėl tragedijos.

„Visi mes, Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai, labai liūdime dėl savo kolegės“, – pareiškime pažymėjo Heiko Maasas (Heikas Masas) ir pridūrė, jog diplomatė žuvo savo bute Libano sostinėje.

Ši žinia „patvirtino mūsų didžiausius nuogąstavimus“, sakė diplomatijos vadovas.

Ši moteris yra pirmoji Vokietijos pilietė, kurios žūtis buvo patvirtinta po niokojamo sprogimo Beiruto uoste, nusiaubusio didelę dalį Libano sostinės.

Ketvirtadienį H. Maasas taip pat sakė, kad Vokietija „nepaliks Beiruto žmonių nelaimėje“, ir pažadėjo savo šalies paramą per šią krizę.

„Galbūt katastrofa pavertė Beirutą griuvėsiais, bet mūsų draugystė su Libanu nebuvo sukrėsta“, – jis rašė dienraščio „Bild“ paskelbtame straipsnyje.

Kaip pranešama, Vokietijos vyriausybė trečiadienį pasiuntė į Beirutą civilinės saugos agentūros THW 47 darbuotojų grupę. Be to, Vokietijos kariuomenė nurodė turinti ten medicinos automobilių, kurie „galėtų būti nedelsiant aktyvuoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių