Šri Lanka po Velykų išpuolių išsiuntė 200 islamo dvasininkų

  • Teksto dydis:

Šri Lanka po savižudžių sprogdinimų, kuriuos Velykų sekmadienį surengė, kaip manoma, vietos džihadistų grupuotė, iš šalies išsiuntė daugiau kaip 600 užsieniečių, įskaitant maždaug 200 islamo dvasininkų.

Vidaus reikalų ministras Vajira Abeywardena (Vadžira Abeivardena) naujienų agentūrai AFP sekmadienį pareiškė, jog dvasininkai į šalį buvo atvykę teisėtai, tačiau, po išpuolių sugriežtinus saugumo patikras, buvo nustatyta, kad jų vizų galiojimas pasibaigęs. Dvasininkams buvo skirtos baudos ir jie buvo išsiųsti iš salos.

„Atsižvelgdami į dabartinę padėtį šalyje, persvarstėme vizų sistemą ir nusprendėme sugriežtinti vizų apribojimus religijos mokytojams“, – pareiškė ministras.

„Tarp išsiųstųjų buvo maždaug 200 islamo pamokslininkų.“

Velykų sekmadienį įvykdytiems sprogdinimams, per kuriuos žuvo 257 žmonės ir dar beveik 500 buvo sužeisti, vadovavo vietos dvasininkas, kuris, kaip žinoma, buvo nuvykęs į kaimyninę Indiją ir užmezgęs ryšį su tenykščiais džihadistais.

Išsiųstų užsieniečių pilietybės ministras nenurodė, tačiau policija pranešė, jog daugelis užsieniečių, kurių vizų galiojimas buvo pasibaigęs, buvo atvykę iš Bangladešo, Indijos, Maldyvų ir Pakistano.

Pasak vidaus reikalų ministro, vizų politiką vyriausybė pertvarko dėl nuogąstavimų, jog užsienio dvasininkai gali radikalizuoti vietos gyventojus ir juos pakurstyti vėl surengti išpuolius, tokius, kaip savižudžių balandžio 21-ąją įvykdyti sprogdinimai trijose krikščionių bažnyčiose ir trijuose prabangiuose viešbučiuose.

Po šių išpuolių Šri Lankoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, o karinėms pajėgoms ir policijai buvo suteikti platūs įgaliojimai ilgam suimti įtariamuosius.

Visoje šalyje atliekamos kratos – ieškoma sprogmenų ir islamo ekstremistų propagandinių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Ir su vatikanu silpnaprotiniais daunais kryziuociais taip pat. Von visas sektas lauk is sri lankus ir bus ramu ir nebebus daugiau jokiu vemalu

Savas

Savas portretas
Laikas uzbaigti su tuo islamu

Kad taip Europa

Kad taip Europa portretas
mokėtų tvarkytis....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių