Pereiti į pagrindinį turinį

Stambule žuvusios arabės laidotuvėse – tūkstančiai žmonių

2017-01-03 15:46
BNS inf.

Tūkstančiai žmonių antradienį dalyvavo aštuoniolikmetės izraelietės arabės, kuri žuvo per kruviną išpuolį Stambulo naktiniame klube, laidotuvėse.

Layan Nasser (Lajan Naser) žuvo Stambule, į kurį atvyko su trimis savo draugais sutikti Naujųjų metų.

Gedulingos procesijos dalyviai raudojo lydėdami medinį karstą su jaunos moters palaikais Tiros gatvėmis.

Tiros meras Mamounas Abd El Hai (Mamudas Abd El Hajis) sakė, kad mieste paskelbtas vienos dienos gedulas, nedirbs bankai ir savivaldybės įstaigos.

„Ji svajojo dirbti, tobulėti, studijuoti, kurti šeimą, tačiau, deja, teroras baigė jos svajones ir nutraukė gyvenimą“, – sakė meras naujienų agentūrai „The Associated Press“.

L. Nasser gedėjo kartu su ja į Turkiją keliavę draugai.

„Didžiausias smūgis – mes netekome mano geriausios draugės“, – sakė Alaa Abd El Hai (Ala Abd El Haji Izraelio televizijai „Channel 2“.

Bloga nuojauta

Per išpuolį buvo sužeistas dar vienas su L.Nasser buvęs izraelietis.

Pasak A. Abd El Hai, jos draugė dirbto odontologo padėjėja.

L. Nasser tėvas Zaheras Nasseras (Zaheras Naseras) televizijai „Channel 10“ sakė, kad prieš dukters kelionę jį buvo apėmusi bloga nuojauta.

„Man buvo labai neramu dėl tos kelionės. Prašiau jos niekur nevažiuoti dėl prastos saugumo padėties, bet ji buvo pasiryžusi išvykti su savo draugais“, – pasakojo tėvas.

Stambule per išpuolį naktiniame klube, kuriame buvo sutinkami Naujieji metai, žuvo 39 žmonės, tarp jų – daug užsieniečių. Pirmadienį už šią ataką atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ ekstremistų grupuotė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų