Sudužusiame K. Bryanto sraigtasparnyje nebuvo svarbios perspėjimo sistemos

Sraigtasparnyje, kuriuo skrido NBA legenda krepšininkas Kobė Bryantas, nebuvo įrengta svarbi programinė įranga, dėl kurios pilotas yra įspėjamas, kai sraigtasparnis priartėja per arti žemės. K. Bryanto sraigtasparnis Los Andžele trenkėsi į kalną ir sudužo. Nelaimės metu žuvo krepšininkas, jo dukra ir dar septyni žmonės.

Vietovės suvokimo ir perspėjimo sistema (TAWS), sukurta tam, kad siųstų signalą apie galimą artėjantį susidūrimą, K. Bryanto sraigtasparnyje „Sikorsky S-76“ nebuvo įdiegta, teigė Jennifer Homendy iš Nacionalinės transporto saugos valdybos (NTSB).

„Iš tiesų TAWS galėjo padėti“, – J. Homendy citavo naujienų agentūra „NBC News“. Tačiau ji pabrėžė, kad negali tvirtinti, jog ši įranga būtų tikrai apsaugojusi nuo sudužimo.

Pagal Federalinės aviacijos administracijos nuostatus, perspėjimo sistema sraigtasparniuose nėra privaloma, tačiau NTSB rekomenduoja, kad ji būtų įdiegta visuose daugiau nei 6 vietas turinčiuose sraigtasparniuose.

J. Homendy taip pat sakė, kad nelaimės priežastis gali būti patvirtinta ir po 12–18 mėnesių, kai bus paskelbta oficiali tyrimo ataskaita. Tačiau ji teigė, kad preliminari, faktais paremta ataskaita turėtų pasirodyti per ateinančias 10 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl LIŪDESYS 'beretėms', vėl negali bliaut: "TIK Rusijoj taip gali būt" :/

Strategas

Strategas portretas
Ka cia aiskintis? Juk aisku, kad kaltas pilotas. Nesiorientuoji aplinkoje, nera ko kilti i skrydi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių