Sulaikytas 17-metis, prekiavęs suklastotais koronaviruso testais

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje (JK) sulaikytas 17-metis Birmingamo gyventojas, prekiavęs suklastotais koronaviruso testų čekiais, kuriais naudojosi į šalį atvykstantys žmonės.

Pagal dabar galiojančią tvarką, į JK atvykstantys asmenys turi parodyti čekius, už įsigytą privalomą koronaviruso testavimo paslaugų paketą, jei nori būti įleisti į šalį. Kai kurie žmonės, nenorėję ar negalėję mokėti už daug kainuojančias privalomo testavimo paslaugas, kreipėsi į oficialius dokumentus klastojusį paauglį.

Malikas Younasas Fazalas vykstantiems į JK keleiviams pardavinėjo suklastotus koronaviruso testo čekius – tikrų testų čekių kopijas, už kurias buvo prašoma po 80 svarų sterlingų.

Sukčiavimu įtariamas paauglys pareigūnams aiškino, jog čekiai nukopijuoti nuo akredituotos testavimo kompanijos CTM, imančios po 210 svarų sterlingų už privalomą keleivių testavimą 2-ąją ir 8-ąją saviizoliacijos namuose dieną.

Paauglys prisipažino, kad „dirba pagal franšizę“ dar su vienu sukčiumi, o už parduotus suklastotus čekius jaunuoliui atitenka 80 proc. gauto pelno.

M. Y. Fazalas bent vieną suklastotą dokumentą pardavė klientui iš Vokietijos, kuris sėkmingai pateko į JK parodęs telefone esančią čekio kopiją britų pasieniečiams.

Į JK atvykstantiems keleiviams, kurie pateikė klaidingą informaciją pildant specialią keleivių katalogizavimo formą (angl. passenger locator form), gresia 10 tūkst. svarų sterlingų bauda ir 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Vengimas atlikti testus gali užtraukti baudą iki 2 tūkst. svarų sterlingų.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/paauglys-prekiavo-suklastotais-koronaviruso-testu-cekiais?fbclid=IwAR36zox01_CUEs-aiYb_pEY5FeBYHNPEJdxDGN3dMcrpg8S5OZwGRa_9I3s.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių