Koronaviruso protrūkis pasiekė Šveicariją

Šveicarija antradienį pranešė apie pirmąjį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį, šiai ligai taip pat pasiekus kaimynines šalis – Austriją, Prancūziją, Vokietiją ir Italiją.

Šis pacientas yra į 8-ą dešimtį įžengęs vyras, užsikrėtęs per netoli Milano, kur jis vasario 15-ąją dalyvavo viename renginyje, žurnalistams sakė federalinio sveikatos apsaugos biuro vadovas Pascalis Strupleris (Paskalis Štrupleris).

Pacientas gyvena itališkai kalbančiame Tičino kantone, besiribojančiame su Italija. Vasario 17-ąją, kai pasireiškė pirmieji ligos simptomai, jis buvo su savo šeima.

Užsikrėtęs pacientas dabar laikomas izoliuotas ligoninėje. Visi, turėję su juo kontaktų nuo vyro grįžimo iš Milano, bus patikrinti ir dvi savaites laikomi karantine.

„Jo sveikatos būklė gera“, – sakoma sveikatos apsaugos biuro pranešime. Ten pat teigiama, kad koronaviruso išplitimo Šveicarijoje grėsmė tebelaikoma „vidutine“.

Vis dėlto biuras pridūrė, kad dėl šalies artumo Italijai „didėja tikimybė, kad bus diagnozuota kitų atvejų“.

Šveicarija pirmadienį sakė, kad šalyje laikomasi „padidinto budrumo“ dėl protrūkio Italijoje.

Iki šiol šalyje buvo patikrinta 300 asmenų, kuriems buvo įtartas užsikrėtimas naujuoju virusu SARS-CoV-2, bet visi tyrimai buvo neigiami.

Vyriausybė pirmadienį nurodė suintensyvinsianti pacientų, kuriems pasireiškė į gripo panašūs simptomai, tikrinimą, tai pat dėsianti pastangas pasienio punktuose perspėti apie prevencijos priemones.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kika

Kika portretas
O mes laukiam milano krepšininkų ir sirgalių, vat kokie mes, imkit pavyzdį iš mūsų bailiai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių