Tailande viruso protrūkį susiejus su jūros gėrybių turgumi, testuojama 10 tūkst. žmonių

Tailande dėl koronaviruso bus testuojama daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, susiejus vieną COVID-19 protrūkį su didžiausiu šalyje jūrų gėrybių turgumi, sekmadienį paskelbė pareigūnai.

Nuo ketvirtadienio, kai vienai 67 metų Mahačajaus turgaus krevečių pardavėjai testais buvo nustatyta COVID-19, su šiuo turgumi ir uostu susieti 689 užsikrėtimo atvejai. Daugiausia užsikrėtė darbuotojai migrantai iš kaimyninio Mianmaro.

Valdžia nurodė turgaus rajone esantiems darbuotojams iš Mianmaro niekur neiti iš savo gyvenamųjų vietų ir žada aprūpinti juos maistu bei vandeniu.

Ligų kontrolės pareigūnai „aktyviai ieškos“ užsikrėtimo atvejų keliose bendruomenėse, kurias sudaro apie 10,3 tūkst. žmonių, sakė Tailando kovos su COVID-19 darbo grupės atstovas Taweesinas Visanuyothinas (Tavisinas Visanujotinas).

Migrantai bus testuojami nemokamai, testavimas truks iki trečiadienio, pridūrė jis.

Prieš šį protrūkį Tailande buvo tik kiek daugiau nei 4 tūkst. patvirtintų užsikrėtimo ir 60 mirties atvejų – tai labai nedideli skaičiai atsižvelgiant į tai, kad Tailandas buvo pirmoji šalis po Kinijos, užregistravusi užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

Tailando sienos su keturiomis kaimyninėmis šalimis, tarp jų Mianmaru, kur dabar nustatoma per 1 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų per dieną, nėra griežtai saugomos.

Bankoko pareigūnai sekmadienį paskelbė, kad rajonuose prie Samut Sakono provincijos, kurioje yra Mahačajus, oficialiai taip pat vadinamas Samut Sakonu, uždaromos mokyklos.

Sostinė taip pat sugriežtins taisykles dėl viešų susibūrimų, o darbuotojai iš užsienio bus tikrinami, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Bankoko gubernatorius.

Teisių gynimo grupės sako, kad menkai apmokami migrantai Mahačajaus jūros gėrybių industrijoje dirba ir gyvena prastomis sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių