Taivanas atšaukia žibintų šventę dėl reto koronaviruso protrūkio saloje

Taivanas antradienį pirmą kartą atšaukė Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių proga rengiamą didžiausią žibintų festivalį, šalies pareigūnams siekiant užgesinti COVID-19 infekcijos židinį vienoje iš nedaugelio per pandemiją beveik nenukentėjusių pasaulio vietų.

Taivano žibintų festivalis kiekvienais metais rengiamas skirtingose vietose ir kitą mėnesį turėjo įvykti šiauriniame Sindžu mieste.

Tačiau tris dešimtmečius organizuojamas ir paprastai iki milijono žiūrovų pritraukiantis renginys buvo atšauktas, kai keturi užsikrėtimo koronavirusu atvejai buvo susieti su ligos protrūkiu vienoje valstybinėje ligoninėje.

„Sunku kontroliuoti minią atviroje miesto erdvėje“, – žurnalistams sakė kabineto generalinis sekretorius Li Meng-yenas (Li Mengjenas).

Taip pat atšauktos kitos mažesnės žibintų šventės, įskaitant šventę Taojuane, kur neseniai buvo aptiktas koronaviruso infekcijos židinys.

Taivanas giriamas dėl savo atsako į COVID-19 pandemiją: šalyje iš viso užregistruota mažiau nei 870 užsikrėtimo ir septyni pacientų mirties atvejai.

Sala iš esmės uždarė savo sienas, įvedė griežtą karantiną nedideliam kiekiui į šalį atvykstančių žmonių bei ėmėsi užsikrėtusiųjų kontaktų atsekimo priemonių, siekdama suvaldyti savo pradinį protrūkį. Pernai šalyje net 253 dienas nebuvo fiksuojama nė vieno vietinio užsikrėtimo atvejo.

Tačiau praėjusią savaitę kilęs koronaviruso protrūkis ligoninėje, kur koronavirusu užsikrėtė COVID-19 pacientą gydęs gydytojas, sukėlė susirūpinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių