Teismas po afroamerikiečio suėmimo ir mirties: atleisti 5 policijos pareigūnai

Jungtinėse Valstijose penki Memfio policijos departamento pareigūnai buvo atleisti iš darbo dėl pernelyg didelio jėgos panaudojimo, nesikišimo ir pagalbos nesuteikimo, susijusio su vyro, kuris vėliau mirė ligoninėje, sulaikymu sustabdžius eismą, penktadienį pranešė pareigūnai.

Policijos viršininkė sakė, kad Tadarrius Beanas (Tadarijus Binas), Demetrius Haley (Demetrijus Heilis), Emmittas Martinas III (Emitas Martinas III), Desmondas Millsas (Desmondas Milsas) jaunesnysis ir Justinas Smithas (Džastinas Smitas) dalyvavo sulaikant 29 metų juodaodį Tyre'ą Nicholsą (Tairą Nikolsą) sausio 7 dieną.

Memfio policijos departamentas atliko vidinį tyrimą dėl T. Nicholso, kuris po trijų dienų mirė, suėmimo, o drausminė nuobauda buvo paskirta pasibaigus tyrimui, pranešė pareigūnai.

Pasak Memfio policijos viešosios informacijos pareigūno, visi penki atleisti pareigūnai yra juodaodžiai.

Tai pirmas žingsnis siekiant teisingumo Tyre'ui ir jo šeimai. Jie taip pat turi būti patraukti atsakomybėn už tai, kad atėmė šio žmogaus gyvybę, o iš jo sūnaus – tėvą

JAV teisingumo departamentas pradėjo tyrimą dėl pilietinių teisių. Tenesio tyrimų biuras taip pat aiškinasi, kokia jėga buvo panaudota sulaikymo metu.

T. Nicholso šeima kartu su protestuotojais, susirinkusiais prie policijos nuovados ir Nacionalinio pilietinių teisių muziejaus, reikalavo paviešinti policijos kūno kamerų įrašus ir ragino pateikti kaltinimus pareigūnams.

Giminaičiai apkaltino policiją, kad ji sumušė T. Nicholsą ir sukėlė jam širdies priepuolį. Pareigūnai teigė, kad T. Nicholsui buvo sutrikusi sveikata.

Pasak policijos, T. Nicholsas buvo suimtas, pareigūnams jį sustabdžius dėl neatsargaus vairavimo. Pareigūnams priartėjus prie vairuotojo, įvyko konfliktas, ir jis pabėgo, bet persekiojantys pareigūnai jį pasivijo ir suėmė, sakė pareigūnai. Jis skundėsi dusuliu ir buvo paguldytas į ligoninę.

Pareigūnai teigė, kad mirties priežastis dar nenustatyta.

Giminaičiai teigė, kad T. Nicholsą sustabdę pareigūnai važiavo nežymėtu automobiliu, o nuo pareigūnų smūgių jam sustojo širdis ir sutriko inkstų veikla.

Memfio policijos viršininkė Cerelyn „CJ“ Davis (Serelin „Sidžei“ Deivis) ir meras Jimas Stricklandas (Džimas Striklandas) sakė, kad arešto vaizdo medžiaga bus paskelbta, kai policijos departamentas baigs tyrimą ir šeima galės ją peržiūrėti.

Kaip teigiama bendrame J. Stricklando ir C. Davis pareiškime, miesto vadovai kitos savaitės pradžioje rengia susitikimą su T. Nicholso šeima.

T. Nicholso šeimai atstovaujantys advokatai Benas Crumpas (Beną Krampas) ir Antonio Romanucci (Antonijus Romanučis) penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad jie pritaria departamento sprendimui atleisti pareigūnus.

„Tai pirmas žingsnis siekiant teisingumo Tyre'ui ir jo šeimai. Jie taip pat turi būti patraukti atsakomybėn už tai, kad atėmė šio žmogaus gyvybę, o iš jo sūnaus – tėvą“, – sakoma pareiškime.

Advokatai teigė, kad „ir toliau reikalaus skaidrumo ir atskaitomybės“ ir planuoja peržiūrėti vaizdo medžiagą, kad gautų daugiau aiškumo apie T. Nicholso mirties aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Sakydavo: žmogus kiles is bezdziones ir matyt tai tiesa.

ogi

ogi portretas
reikia kaip inenams paliko teritorija ta pati padaryt ir su negrais nes tai atskiros gentys ir kolektyvinis gyvenimas tik sukels D problemu iki kuklusklabo veiklos ===

Anonimas

Anonimas portretas
Butu baltieji būtų pasodinti ant 40 metu, dabar kai juodi juoda uždaužė tai tik atleisti iš darbo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių