Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas: Vokietijoje rusas nuteistas dėl sąmokslo nužudyti čečėnų disidentą

2023-08-31 09:16
BNS inf.

Vokietijoje gyvenantis rusas ketvirtadienį buvo pripažintas kaltu dėl sąmokslo nužudyti čečėnų disidentą Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo įsakymu, pranešė Miuncheno aukštesniojo apygardos teismo atstovė spaudai.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Kaltinamasis, įvardytas kaip Validas D., buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme už „norą įvykdyti žmogžudystę ir rengimąsi sunkiam smurto aktui, keliančiam pavojų valstybei“, sakė atstovė.

Prokurorai teigė, kad R. Kadyrovo saugumo aparato narys 2020 metais pirmoje pusėje Validui D. pavedė organizuoti nužudymą.

Remiantis Vokietijos žiniasklaidos pranešimais, taikinys buvo Mochmadas Abdurachmanovas, čečėnų tinklaraštininko Tumso Abdurachmanovo, gyvenančio Švedijoje, brolis.

Prokurorai nurodė, kad Vokietijoje planuotu disidento nužudymu buvo siekiama nutildyti ne tik jį, bet ir jo brolį.

Validas D. kaltinamas įsigijęs ginklą, parinkęs samdomą žudiką žmogžudystei įvykdyti ir pasirūpinęs, kad jis atvyktų į Vokietiją.

Jis taip pat įtariamas šnipinėjęs taikinį ir jo namus, be to, kartu su numatytu žudiku rengęs šaudymo pratybas.

Validas D. buvo suimtas 2021 metais.

Čečėnijos vadovas R. Kadyrovas, buvęs sukilėlis, tapęs Kremliaus sąjungininku, yra išreiškęs paramą Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazijai į Ukrainą ir pasiuntęs į šalį savo liūdnai pagarsėjusius kovotojus.

Priešingai nei samdinių bendrovės „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, kuris, surengęs trumpalaikį maištą, žuvo lėktuvo katastrofoje, R. Kadyrovas išliko ištikimas Kremliui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų