Teksase vilkiko priekaboje rasti 46 negyvi migrantai

San Antonijaus mieste Teksaso centrinėje dalyje mažiausiai 46 migrantų kūnai pirmadienį buvo rasti šalikelėje palikto vilkiko puspriekabėje ir aplink ją, pranešė tarnybos.

Šis incidentas yra vienas didžiausių migrantų žūties atvejų Jungtinėse Valstijose pastaraisiais metais, praėjus penkeriems metams po kito panašaus įvykio tame pačiame mieste, esančiame už kelių valandų kelio nuo sienos su Meksika.

„Šiuo metu apžiūrėjome apytikriai 46 kūnus – jie buvo patikrinti, pažymėti ir pripažinti mirusiais“, – žurnalistams sakė San Antonijaus priešgaisrinės tarnybos vadovas Charlesas Hoodas (Čarlzas Hudas).

Pasak jo, į ligoninę buvo išvežti 16 gyvų ir sąmoningų žmonių – 12 suaugusiųjų ir keturi vaikai.

„Mūsų matyti pacientai buvo karšti paliesti, jie kentėjo nuo šilumos smūgio, perkaitimo. Transporto priemonėje nebuvo nė lašo vandens. Tai buvo vilkikas šaldytuvas, bet šioje mašinoje nesimatė jokių veikiančių oro kondicionavimo įrenginių“, – nurodė Ch. Hoodas.

Pasak pareigūno, dėl šio incidento sulaikyti trys žmonės.

San Antonijus, esantis maždaug už 250 km nuo sienos, yra svarbus taškas žmonių kontrabandininkams.

Vilkikas buvo rastas viename kelyje netoli plento I-35 – svarbios JAV magistralės, vedančios iki sienos su Meksika.

Radus šią transporto priemonę buvo pradėta didelį gelbėjimo operacija, kurioje dalyvauja policija, ugniagesiai ir skubiosios medicinos pagalbos tarnybos.

Teksaso gubernatorius respublikonas Gregas Abbottas (Gregas Abotas), griežtai pasisakantis prieš imigraciją, po naujausios nelaimės pasmerkė prezidento demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) „mirtiną atvirų sienų politiką“.

„Šios žūtys tenka Bidenui, – per „Twitter“ parašė G. Abbottas. – Jos rodo atsisakymo užtikrinti įstatymų laikymąsi pragaištingas pasekmes.“

2017 metais San Antonijuje per panašią tragediją 10 žmonių buvo rasti perkaitusioje vilkiko puspriekabėje, kurios oro kondicionierius buvo sugedęs, o ventiliacijos angos – uždangstytos.

Dar dešimtys žmonių buvo hospitalizuoti dėl šilumos smūgio ir skysčių praradimo. Manoma, kad tas sunkvežimis vežė iki 200 žmonių, bet dauguma jų pabėgo, transporto priemonei sustojus stovėjimo aikštelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKIAI , ar matote kokiais mąstais ž u d o t e žmones ?

JANKIAI , ar matote kokiais mąstais ž u d o t e žmones ? portretas
ir PASAULIUI vaidinate , kad rūpinatės žmonių gyvenimu.- Atstokite nuo UKRAINOS ir u ž s i i m k i t e savo šalies žmonių gyvenimo bėdomis,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių