Teksaso link slenkanti atogrąžų audra sustiprėjo iki uragano

Teksaso pakrantės link judanti atogrąžų audra „Hanna“ šeštadienį sustiprėjo iki uragano ir gali atnešti į sausumą smarkių liūčių, štorminę patvanką ir galbūt tornadų.

„Hanna“ tapo pirmuoju 2020 metų sezono Atlanto vandenyno uraganu, šeštadienį ryte paskelbtame pranešime nurodė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC). Didžiausias pastovus vėjo greitis padidėjo iki 120 km per valandą.

Audros centras tuo metu buvo maždaug už 160 km į pietryčius nuo Korpus Kristi miesto Teksase. Sistema slinko į vakarus 15 km per valandą greičiu.

Perspėjimas dėl štorminės patvankos, paskelbtas nuo Bafino įlankos iki Sardžento, buvo pratęstas piečiau esančiai teritorijai – iki Port Mansfildo. Prognozuojama, kad dėl audros poveikio jūros lygis tame rajone pakils iki 1,5 metro. Vietos gyventojai buvo perspėti pasirūpinti apsaugos priemonėmis dėl gresiančių potvynių.

Šeštadienį dalyje Teksaso pajūrio regiono taip pat gali susidaryti tornadų, nurodė meteorologai. Perspėjimas dėl uragano lieka galioti nuo Port Mansfildo iki Meskito įlankos; į šį ruožą taip pat patenka Korpus Kristi. Perspėjimai dėl atogrąžų audros galioja nuo Bara el Meskitalio Meksikoje iki Port Mansfildo Teksase, taip pat nuo Meskito įlankos iki Hai Ailando Teksase.

Pasak sinoptikų, iki sekmadienio vakaro „Hanna“ gali atnešti 13–25 cm lietaus, o kai kur gali prilyti iki 38 centimetrų. Be to, pajūryje perspėjama dėl žmonių gyvybei pavojingų bangų ir srovių.

Anksčiau „Hanna“ tapo ankstyviausia aštuntąja pavadinimą gavusia Atlanto vandenyno uraganų sezono audra, sakė Kolorado valstijos universiteto tyrėjas Philas Klotzbachas (Filas Klocbakas). Pasak jo, ankstesnė ankstyviausia 8-oji sezono audra buvo „Harvey“, susidariusi 2005 metų rugpjūčio 3-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
Jankiams tai dar viena dievo bausmė už jų niekšybes visame pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių