Prancūziją ir Šveicariją talžė galingos audros: žuvo septyni žmonės

Šį savaitgalį Prancūziją, Šveicariją ir Italiją talžiusios smarkios audros ir liūtys nusinešė septynių žmonių gyvybes, sekmadienį pranešė vietos valdžios institucijos.

Trys 70–90 metų amžiaus žmonės žuvo šeštadienį Prancūzijos šiaurės rytų Obo regione, kai smarkaus vėjo nuverstas medis prispaudė automobilį, kuriuo jie važiavo, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos valdžia.

Pareigūnai pridūrė, kad ketvirtas keleivis yra kritinės būklės.

Kaimyninėje Šveicarijoje, vietos policijos duomenimis, žuvo keturi žmonės, o dar vienas dingo be žinios.

Trys žmonės žuvo pietryčiuose liūtims sukėlus nuošliaužą, pranešė itališkai kalbančio Tičino kantono policija.

Ketvirtas žmogus rastas negyvas viename viešbutyje pietvakariniame Valė kantone, sakė policija ir pridūrė, kad jis tikriausiai buvo užkluptas staigiai pakilusio potvynio.

Dar vienas vyras dingo Valė, pranešė policija.

Civilinės saugos tarnybos pranešė, kad Valė regione buvo evakuoti keli šimtai žmonių, o keliai uždaryti po to, kai įvairiose vietose iš krantų išsiliejo Rona ir jos intakai.

Gelbėjimo tarnybos aiškinasi, kaip geriausiai evakuoti 300 žmonių, atvykusių į futbolo turnyrą Pečijoje, o dar beveik 70 žmonių evakuojami iš stovyklavietės Monjo kaime.

Anksčiau policija teigė, kad dėl prastų oro sąlygų gelbėjimo darbus vykdyti itin sudėtinga, nes keli slėniai nepasiekiami, ten dingusi elektra.

Federalinė perspėjimo sistema taip pat pranešė, kad dalyje kantono nėra geriamojo vandens.

Praėjusį savaitgalį pietryčių Šveicariją taip pat buvo užklupusios smarkios liūtys, per kurias vienas žmogus žuvo ir buvo padaryta didelė žala.

Šiaurės Italijos Aostos slėnyje interneto vartotojai dalijosi potvynių ir išsiliejusių iš krantų upių, srūvančių kalnų šlaitais, vaizdais.

Mokslininkai teigia, kad dėl žmogaus veiklos sukeltos klimato kaitos didėja ekstremalių orų reiškinių, tokių kaip potvyniai ir audros, stiprumas, dažnumas ir trukmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
mums reik butinai tanku
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių