Turkijoje moteris nuteista kalėti už Instagramo blokavimo kritiką

  • Teksto dydis:

Turkijos teismas nuteisė vieną moterį daugiau nei septyniems mėnesiams kalėjimo už tai, kad ji gatvėje davė interviu, kuriame kritikavo instagramo blokadą šalyje, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Egėjo jūros pakrantės Izmiro miesto teismas pripažino Dilrubą Kayserilioglu kalta dėl „visuomenės įžeidimo“, kai praėjusį mėnesį ji išsakė savo nuomonę vienam „YouTube“ kanalui.

Bausmės vykdymas atidėtas ir ji iš karto nebus sodinama į kalėjimą.

D. Kayserilioglu buvo išteisinta dėl kaltinimų kurstymu. Gindamasi kaltinamoji rėmėsi žodžio  laisve.

33 metų moteris rugpjūčio mėnesį gatvėje užkalbina žurnalistų, be kita ko, aštriai kritikavo vyriausybės laikiną instagramo blokavimą.

Taip pat ji prezidento Recepo Tayyipo Erdogano šalininkus pavadino „idiotais“, kurie, pasak jos, atiduoda savo laisvę prezidentui į rankas ir jį „garbina“.

Netrukus moteris buvo sulaikyta, tačiau vėliau paleista lygtinai.

Rugpjūčio pradžioje Turkijoje instagramas buvo užblokuotas daugiau nei savaitei. Tradicinę žiniasklaidą Turkijoje daugiausia kontroliuoja R. T. Erdogano vyriausybė.

Turkijoje populiari socialinė žiniasklaida ir „YouTube“ kanalai, kuriuose, be kita ko, transliuojami panašūs gatvės interviu.

Transliavimo institucijos RTÜK vadovas neseniai paskelbė apie planus reguliuoti gatvės interviu transliacijas „YouTube“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių