Turkijoje kariuomenės sraigtasparnio katastrofos aukų padaugėjo iki dešimties

Turkijoje dešimt karių žuvo ketvirtadienį sudužus kariuomenės sraigtasparniui neramiame šalies pietryčių regione, pranešė Gynybos ministerija.

Sraigtasparnis „Cougar“ nukrito netoli Tatvano miesto Bitliso provincijoje, kurioje gyventojų daugumą sudaro kurdai. Gynybos ministerija nurodė, kad ryšys su orlaiviu nutrūko praėjus pusvalandžiui nuo skrydžio pradžios.

Televizijos reportaže iš įvykio vietos kalnuotame regione matyti apsnigta žemė, o matomumas buvo prastas dėl didelio debesuotumo.

Valdančiosios partijos AKP deputatas Tolga Agaras (Tolga Aharas), parlamento Gynybos komiteto narys, per „Twitter“ parašė, kad tarp žuvusiųjų yra generolas leitenantas Osmanas Erbasas (Osmanas Erbašas).

Oficialiuose šaltiniuose O. Erbasas minimas kaip Turkijos sausumos pajėgų 8-ojo korpuso vadas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) telefonu pareiškė užuojautą generolo sūnui Yigitalpui (Igitalpui) ir jo šeimai, sakoma prezidentūros pranešime.

Sudužęs orlaivis buvo surastas per paieškas, kurių metu buvo pasitelktos bepilotės skraidyklės, kariuomenės transporto lėktuvas ir sraigtasparnis.

„Devyni didvyriški kariai žuvo kaip kankiniai, o dar keturi per šią avariją buvo sužeisti“, – sakoma pirminiame Gynybos ministerijos pranešime ir nurodoma, kad sužeistieji buvo išgabenti į ligoninę.

Vėliau ministerija paskelbė, kad vienas iš sužeistųjų ligoninėje mirė.

„Meldžiu Alacho malonės mūsų devyniems kankiniams... Mūsų skausmas didis“, – anksčiau per „Twitter“ parašė prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas (Ibrachimas Kalinas).

Turkijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad į katastrofos vietą išvyko gynybos ministras Hulusi Akaras (Chulusis Akaras), vidaus reikalų ministras Suleyman Soylu (Siuleimanas Soilu) ir keli aukšto rango kariškiai.

Europos Sąjunga ir JAV pareiškė užuojautą NATO sąjungininkei Turkijai dėl šio incidento.

Turkų diplomatiniai šaltiniai sakė, kad NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kalbėdamasis telefonu su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu (Mevliutu Čavušohlu), taip pat pareiškė užuojautą ir pridūrė, kad Aljansas „solidarus su Turkija“.

Universalūs „Cougar“ sraigtasparniai, sukurti Prancūzijoje, šiuo metu gaminami bendrovės „Airbus“.

Turkų pajėgos šalies pietryčiuose jau daug metų vykdo operacijas prieš uždraustos kurdų organizacijos kovotojus.

2017 metais vienam kariuomenės sraigtasparniui nukritus pietrytinėje Širnako provincijoje netoli sienos su Sirija ir Iraku žuvo 13 karių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių