Turkijos pajėgos ir Sirijos opozicija pradėjo puolimą Idlibe

Turkijos pajėgos ir jas remiančios Sirijos opozicijos daliniai ketvirtadienį pradėjo karinę operaciją Sirijos Idlibo provincijos pietrytinėje dalyje prieš Damasko vyriausybės pajėgas, pranešė vietos žiniasklaida.

Kaip pranešama, atakuojamos Sirijos vyriausybės pajėgų, anksčiau šį mėnesį išstūmusių sukilėlius ir džihadistus iš Idlibo provincijos rytinės dalies, pozicijos.

Turkijos pajėgų artilerija palaiko sirų sukilėlių puolimą provincijos pietryčiuose. Kovotojai stengiasi užimti Nairabo gyvenvietę šalia automagistralės M4, už 10 km į pietryčius nuo Idlibo miesto ir už 6 km į vakarus nuo Sarakibo miesto.

Nurodoma, kad opozicijos pajėgos jau sunaikino vyriausybės pajėgų tanką ir šarvuotą mašiną, o dar vieną tanką užgrobė.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį perspėjo, kad jo šalis ruošiasi surengti karinę operaciją, siekdama priversti Sirijos vyriausybės pajėgas atsitraukti nuo turkų pozicijų Idlibe.

„Vieną naktį galėtume staiga įžengti į [Idlibą]“, – trečiadienį Turkijos valdančiosios partijos parlamentarams pareiškė R. T. Erdoganas.

Damasko pajėgos jau keletą savaičių vykdo brutalią karinę kampaniją, siekdamos atkovoti dalis paskutinių sukilėlių užimtų teritorijų Idlibe, taip pat kaimyninės Alepo provincijos kaimo vietovėse.

Režimo pergalės keliuose frontuose sukėlė didžiausią per pastaruosius pilietinio karo devynerius metus perkeltųjų bangą – namus teko palikti beveik 1 mln. žmonių, išvykusių sienos su Turkija link.

Šis puolimas apsunkino priešingas konflikto šalis palaikančių Maskvos ir Ankaros bendradarbiavimą, taip pat nuvedė iki tiesioginių susirėmimų tarp sirų ir turkų karių.

Turkija ir Rusija pastaraisiais metais atidžiai koordinavo savo veiksmus Idlibo provincijoje. Tačiau 2019 metų žlugus abiejų šalių paskelbtoms paliauboms Damaskas padedamas Rusijos pradėjo savo kampaniją.

Rusų pareigūnai pareiškė, kad už Sočyje pasiekto paliaubų susitarimo žlugimą atsakinga Ankara, kuri, jų teigimu, neištesėjo savo pažado suvaldyti Sirijos kovotojus, nes šie ir toliau puldinėjo Damasko ir Maskvos pajėgų pozicijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karas

karas portretas
labai reikalingas rusijai ir turkijai ,o tuo labiau usa,kam, usa negali atleist uz eura ,kuris nusmukde dolca,todel ir organizavo karus aplik europa, tai visa siaures afrika ,sirija ,ukraina. ruselis uz sankcijas jam . turkistanas jau 50 metu europa daro musulmoniska. Karai tai ,,"pabegeliu" padugniu permetimas i europa ,o ju gausa po keliolika metu prazudys europa ir krikscionybe,viskas vyksta pagal jankiu plana ,pasaudei ir tukstanciai separatistu bega i europa ,o ta naivi juos priima jankiu nurodymu.

tai

tai portretas
tik globalinis zmoniu naikinimas ir ta atlieka ne 1 o 3 galima sakyt imperijos o 4 organizuoja si genocida ...

Pirst

Pirst portretas
Gavo Tčka-u ir keleta Su-24 anskrydžiu. "opozicijos" užteko tik trim dalykam Ateiti pasikrauti ir pabegti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių