Turkijos televizija parodė naujų su žurnalisto nužudymu susijusių įrašų

  • Teksto dydis:

Turkijos televizija „A-Haber“ vėlai sekmadienį parodė saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą, kurioje matyti vyrai, nešantys lagaminus ir krepšius su, kaip teigiama, nužudyto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) kūno dalimis.

Įraše matyti trys vyrai, į Saudo Arabijos generalinio konsulo namus Stambule nešantys penkis lagaminus ir du didelius juodus krepšius.

Rezidencija yra netoli nuo Saudo Arabijos konsulato, kur J. Khashoggi spalio 2 dieną buvo nužudytas. Jo nužudymas smarkiai pakenkė Rijado santykiams su Vakarais.

Remdamasi anoniminiais turkų šaltiniais, „A-Haber“ pranešė, kad tuose lagaminuose ir krepšiuose buvo supjaustyto J. Khashoggi kūno dalys.

JAV laikraščiui „The Washington Post“ rašydavęs J. Khashoggi buvo nužudytas netrukus po to, kai atėjo į konsulatą. Rijadas teigė, kad jis žuvo per nepavykusią operaciją.

59 metų J. Khashoggi, kuris kažkada buvo artimas Saudo Arabijos karališkajai šeimai, o paskui tapo jos kritiku, 15-os Saudo Arabijos piliečių komanda, atsiųsta į Stambulą nužudyti žurnalisto, jį pasmaugė ir supjaustė gabalais, sako Turkijos pareigūnai. Žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad jo palaikai galėjo būti ištirpdyti rūgštyje.

Saudo Arabijos konsulatą, generalinio konsulo rezidenciją ir dar kelias vietas spalio mėnesį apieškojo turkų pareigūnai, bet J. Khashoggi palaikai vis dar nesurasti.

Buvo spėjama, kad nužudyti žurnalistą įsakė Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas Bin Salmanas (Mohamedas Bin Salmanas), bet Rijadas kategoriškai neigia bet kokią jo kaltę.

Saudo Arabija taip pat ne kartą atmetė Turkijos reikalavimus išduoti šios žmogžudystės įtariamuosius.

„A-Haber“ pranešė, kad krepšiai ir lagaminai buvo sukrauti į mikroautobusą, kuris nuvažiavo trumpą atstumą nuo konsulato iki rezidencijos garažo. Tuomet vyrai buvo nufilmuoti nešantys krepšius ir lagaminus vidun.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kažkam jo širdies prireikė?.. ar kepenų?..

Anonimas

Anonimas portretas
Gal parašykite apie žydų MOSSAD-o darbelius pasaulyje , ar bijote ? Tuo pačiu ir apie anglų, amerikiečių panašius "žygdarbius"...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių