Ugniagesiams pavyko suvaldyti gaisrus pietų Kalifornijoje

Pietų Kalifornijoje siautę miškų gaisrai šeštadienį nurimo, todėl buvo panaikintas nurodymas evakuotis.

Iki tol namus teko palikti 100 tūkst. žmonių.

San Fernando slėnį apėmęs gaisras buvo didžiausias iš kelių, siaučiančių pietinėje Kalifornijos dalyje. Iki šeštadienio ugnis už maždaug 32 kilometrų į šiaurę nuo Los Andželo esančiame rajone sunaikino 3 200 hektarų žemės, skelbia ugniagesiai. Pasak jų, pavyko suvaldyti apie trečdalį gaisro.

Šeštadienį šiek tiek atvėsus orams ir nurimus vėjui, gyventojams buvo leista grįžti namo.

„Esame pasirengę bet kokiems galimiems įsiliepsnojimams“, – vietos žiniasklaidai sakė Los Andželo ugniagesių kapitonas Brandenas Silvermanas.

Skelbiama, kad mėgindamas nuo ugnies apsaugoti savo namus mirė vienas maždaug penkiasdešimties metų vyras.

Uždaryti greitkeliai

Dalį Los Andželo apygardos užklojo dūmai, o dėl to oro kokybės pareigūnai paskelbė perspėjimą dėl sveikatai kenksmingų sąlygų.

Gaisras kilo ketvirtadienio naktį ir labai greitai tapo nekontroliuojamas Silmaro mieste, daugiausia dėl drėgmės stokos ir stiproko vėjo. Su stichija kovojo maždaug tūkstantis ugniagesių, ugnis buvo gesinama sraigtasparniais iš oro.

Dėl gaisro teko uždaryti kelis didelius greitkelius. Taip pat šiame rajone buvo uždarytos metropoliteno linijos, mokyklos, neveikė įmonės.

Maždaug 200 ugniagesių gesino kelis kitus gaisrus Riversaido apygardoje, esančioje į rytus nuo Los Andželo. Vienas iš jų kilo namelių ant ratų parke, kur buvo deginamos šiukšlės. Ugnis sunaikino 76 namus ir pražudė 89 metų moterį, kuri negalėjo pabėgti nuo ugnies.

Pietų Kalifornijoje kilus gaisrams, pagrindinė valstijos elektros tiekimo kompanija „Pacific Gas & Electric“ (PG&E) nusprendė pakaitomis tam tikruose rajonuose išjungti elektros tiekimą; tai palietė maždaug 2 mln. žmonių Šiaurės Kalifornijoje.

Tokių priemonių buvo imtasi siekiant sumažinti gaisrų laukinėje gamtoje riziką, kuomet stiprus vėjas nutraukia elektros tiekimo linijas.

Pernai dėl tokių nutrauktų linijų kilo vienas didžiausių gaisrų valstijos šiuolaikinėje istorijoje. Tuomet žuvo 86 žmonės ir buvo suniokotas Paradaiso miestelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taigi: "Pietų Kalifornijoje siautę miškų gaisrai šeštadienį nurimo" - ėmė ir nurimo, o ką gaisrinYkai veikė?.. Tuo labiau kad aplink žmonės, ne taip kaip Sibire... bet juk ant rusų palot nekuriems - šventas reikalas. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių