Ukraina teigia atrėmusi naktinį Rusijos dronų išpuolį

Ukrainos kariuomenė penktadienį pranešė, kad atrėmė naktį surengtą dronų ataką prieš šalį, įskaitant sostinę Kyjivą, praėjus dienai po to, kai Rusija paleido raketų bangą į karo draskomą tautą.

„Naktį iš gruodžio 29 į 30 dieną priešas atakavo Ukrainą Irano gamybos dronais kamikadzėmis“, – nurodoma Ukrainos karinių oro pajėgų pareiškime socialiniuose tinkluose.

Jame priduriama, kad iš viso iš pietryčių ir šiaurės krypčių buvo paleista 16 dronų, kuriuos „visus“ sunaikino Ukrainos oro gynyba.

Sostinėje Kyjive miesto valdžia 2 val. 12 min. vietos (Lietuvos) laiku paskelbė oro pavojaus signalą, kuris truko kiek daugiau nei dvi valandas.

Meras Vitalijus Kličko vėliau sakė, kad miestą atakavo septyni dronai: du buvo numušti „artėjant“, o penki – virš miesto.

Jis pridūrė, kad nukentėjusiųjų nebuvo, tačiau krintančios nuolaužos apgadino langus dviejuose pastatuose viename pietvakariniame rajone.

Ketvirtadienio rytą pranešta apie sprogimus visoje Ukrainoje, įskaitant Kyjivą, antrąjį pagal dydį Charkivo miestą rytuose ir vakarinį Lvivo miestą netoli sienos su Lenkija.

Ukrainos kariuomenė teigė, kad Rusija paleido 69 sparnuotąsias raketas, iš kurių 54 buvo numuštos.

Išpuoliai įvykdyti praėjus 10 mėnesių po Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios. Pastaraisiais mėnesiais Rusijos smūgiai buvo nukreipti prieš energijos tiekimo tinklus, todėl vidury žiemos milijonai žmonių liko šalti.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad po ketvirtadienio išpuolio dauguma regionų liko be elektros.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos kariaidronainumušti dronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių