Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečiai nestabdo: naujai išlaisvintos teritorijos – tik gerų naujienų pradžia

2022-10-04 07:35
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė, kas naujo Ukrainos kare. Pasak jų, iš fronto – geros naujienos.

Pasak „Locked N' Loaded“, agresorius atsitraukė į rytus nuo Petropavlivkos. Šioje gyvenvietėje vis aktyviau veikia ukrainiečiai. Labai tikėtina, kad ilgai netrukus jie visiškai čia įsitvirtins.

Į gabalus trupa ir Borovos ruožo gynyba.

„Orkų propagandistai pradėjo skelbti, jog prasidėjo ukrainiečių atakos Borovos miesto prieigose. Šiandien mieste plazda Ukrainos vėliavos, miestas išlaisvintas. Neatmestina, kad matydamas situaciją savo šiauriniame ir pietiniame flange, agresorius pradėjo atitraukinėti pajėgas į Svatovės miestą“, – aiškino jie.

Ukrainiečiai valo šiaurinį Doneco upės krantą nuo agresoriaus pajėgų.

„Šiame ruože labai intensyviai dirba ukrainiečių netiesioginės ugnies priemonės. Fiksuojamas agresoriaus pajėgų judėjimas į Kreminą, atvyko jų inžinieriai, kurie ruošia gyvenvietę gynybai. Dabar, kai ukrainiečių priešakiniai vienetai jau yra miesto prieigose, tai gali būti pavėluotas žingsnis. Tą daryti reikėjo jau tada, kai žiedas aplink Lymaną pradėjo veržtis, t. y. vėliausiai praeitos savaitės pabaigoje“, – komentavo „Locked N' Loaded“.

Agresoriaus suintensyvėjimas fiksuojamas Bakhmute ir Pervomaiskės ruože. Zaporižioje ir Chersone – abipusiai smūgiai, lokalūs susidūrimai.

„Ukrainos prezidentas V. Zelenskis oficialiai patvirtino, kad Archangelskas ir Myroliubivka yra išvaduoti. Bet čia tik įžanga į geras naujienas. Užvakar pradėję kontrpuolimą kelyje Osokorivka–Beryslavas ir užėmę Zolota Balką, ukrainiečiai nestabdo. Dar pasistūmėjo į pietus ir išplėtė placdarmą į vakarus. Čia ukrainiečiai jau įsitvirtino, tačiau tęsia puolimą toliau“, – rašė ekspertai.

Niekieno žemėje – ruože nuo Havrilivkos iki Dudchanio – ukrainiečiai turi iniciatyvą.

„Ukrainiečiai atveria sau senokai prognozuotas perspektyvas: judėti į pietus link Beryslavo ir taip atkirsti orkų grupuotes; sukti į vakarus, pabandyti susijungti su draugiškomis pajėgomis prie Davidiv Brido, taip įvarant orkus į dar vieną katilą“, – pabrėžė jie.

Daugiau naujienų