Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečiai Rusijos lėktuvą sunaikino nė nepaleidę raketos: kaip tai atsitiko

2022-09-04 16:54
DMN inf.

Ukrainos kariškiai, panaudodami priešlėktuvinių raketų kompleksą „Buk M1“, sunaikino Rusijos lėktuvą nepaleidę nė vienos raketos, praneša Unian.

Jaroslavas Melnykas Jaroslavas Melnykas

Tai interviu „ArmyInform“ sakė raketų komplekso „Buk M1“ vadas, Ukrainos didvyris Jaroslavas Melnykas.

„Aptikome taikinį. Įjungėme radaro apšvietimą. Rašisto kabinoje tuoj pasigirdo garsiniai pranešimai apie apšvietimą radaru. Jis suprato, kad iš medžiotojo tapo taikiniu. Tikriausiai tai taip sukrėtė pilotą, kad jis iš karto katapultavosi. Lėktuvas sudužo...“, – pasakojo J. Melnykas.

Unian skelbia, kad J. Melnyko vadovaujami kariai priešlėktuvinių raketų sistema „Buk M1“ sunaikino 28 priešo taikinius: 11 įvairių tipų kovinių lėktuvų, 2 rotorinius lėktuvus, 2 sparnuotąsias raketas ir 13 bepiločių orlaivių.

Kartais priešlėktuviniai šauliai įsitraukia į priešlėktuvines kovas su keliolika ar daugiau priešo lėktuvų.

„Mūsų sistema jas visas atlaikė. Tai reiškia, kad kai tik įjungsime įrangą aptikti ir užfiksuoti taikinį, mes iškart tapsime patogiu ir aiškiai matomu taikiniu dešimčiai priešo pilotų. Kai tik jie mus aptiks, jie nedvejodami atšauks savo skrydžių užduotis dėl karių ar objektų bombardavimo ir akimirksniu sutelks dėmesį į mūsų oro gynybos sistemos sunaikinimą“, – sakė J. Melnikas.

Daugiau naujienų