Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečiai teigė turintys informacijos, kad baltarusių pajėgos atsisakė dalyvauti kare

2022-03-14 08:49
DMN inf.

Baltarusių specialiosios paskirties pajėgos atsisakė dalyvauti invazijoje į Ukrainą.

Tokį faktą pirmadienį, kovo 14 d., išplatino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. 

Čia rašoma: „Dėl Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų pasirengimo kariauti su Ukraina. Pasak vieno iš Baltarusijos specialiųjų operacijų pajėgų aukšto rango pareigūno, Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų specialiosios pajėgos kare su Ukraina nedalyvaus“.

Kaip anksčiau skelbė ukrinform.net, Rusija Baltarusijos teritorijoje rengia specialią operaciją – į karą prieš Ukrainą planuoja įtraukti rusiškomis uniformomis vilkinčius baltarusių karius.

Taip teigė, Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas. „Šiandien Rusijoje kuriama speciali operacija, kuri bus vykdoma Baltarusijos teritorijoje. Dabar baltarusių karius apvelka rusiškomis uniformomis. Dalis jų atsisako kovoti prieš mūsų šalį, tačiau specialiosios tarnybos įtikinėja baltarusius apsivilkti rusiškas uniformas ir keltis į mūsų teritoriją, bet mes tam pasiruošę ir perspėju, jei čia rasime baltarusių, jie susidurs su tuo pačiu atkirčiu kaip rusai ir čečėnai“, – sakė O. Danilovas.

Anot jo, dabar čečėnai Ukrainoje atlieka tą funkciją, kurią kažkada atliko sovietų NKVD saugumiečiai, šaudę bandančius trauktis.

Daugiau naujienų