Ukrainos gynybos ministras įvardijo pagrindinę savo šalies klaidą kare

  • Teksto dydis:

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigė, kad iki šių metų pabaigos ukrainiečiai turės „gerų žinių“ apie situaciją fronte, skelbia „Ukrinform“.

Tai jis kalbėjo  interviu  Karinei televizijai. „Iki metų pabaigos bus gerų naujienų“, – sakė Ukrainos gynybos ministras.

Anot jo, viskas priklausys nuo daugelio veiksnių, tačiau jis nusiteikęs optimistiškai.

„Esu gerai optimistas arba gerai informuotas, todėl turiu tam tikrų pozityvių vilčių, kad šiais metais bus gerų – malonių naujienų visai Ukrainos visuomenei ir pasauliui. Žmonėms svarbu matyti pasiektą pergalę“, – teigė O. Reznikovas. .

Jis pridūrė, kad norint laimėti Ukrainai reikia kitų šalių paramos.

„Jeigu turime valios, noro, pasirengimo ir galimybių apsiginti, reikia ir kitokių resursų – ginklų, amunicijos, pinigų valstybei finansuoti ir daug kitų dalykų. Turime galimybę laimėti greičiau ir pigiau, atsižvelgiant į Ukrainos nuostolius, partnerio Aljanso dėka. Neabejotinai galiu paliudyti, kad mūsų partneriai yra pasirengę dirbti su mumis ilgalaikiai“, – įsitikinęs gynybos ministras.

Anot jo, Ukrainos klaida buvo ta, kad šalis per daug pasitikėjo savo kaimyne (Rusija – aut. past.), ir „nesirūpino savo armija“. „Mes kariaujame dėl išlikimo ir išgyvensime šį karą – sulaužysime Galijoto stuburą“, – neabejojo O. Reznikovas.

Kaip pranešama, Ukrainos ginkluotosios pajėgos vasario 24–rugpjūčio 25 laikotarpiu sunaikino apie 45 850 Rusijos įsibrovėlių.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusijos kariuomenėklaidoskaro eigapasiekimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių