Ukrainos kaimelis virto tikru pragaru: okupantai vos atėję šaudė vyrus ir prievartavo moteris

  • Teksto dydis:

Vos įžengę į vieną Ukrainos kaimą, Rusijos kariai nužudė du vyrus, išprievartavo dvi moteris ir sutraumavo visus kitus gyventojus, rašo thetimes.co.uk.

Rusų kairiai buvo jauni, jaunesni nei gyventojos Vikos sūnūs. Jie beveik neturėjo plaukų ant smakro, tačiau jų vado žodžiai buvo šiurpinantys.

„Mano vyrai turi degtinės. Dabar jiems trūksta tik pramogų“, – sakė jis.

Vika ėmė drebėti. Ji staiga suvokė, kodėl kariai anksčiau buvo atvykę į jos namus, konfiskavo telefonus ir liepė jai ant tvoros užrišti baltą medžiagą.

Vienas rusas, kurį jie vadino Olegu, ėmė liesti jai klubus. Vika galėjo užuosti nuo jo sklindantį alkoholio dvoką.

„Šalin rankas“, – perspėjo ji kareivį.

„Tylėk!“ – užriko jis ir ėmė tempti ją į gatvę, nors ji, būdama 42 metų, buvo dvigubai už jį vyresnė.

Vika su savo vyru trylika metų gyveno Džerelnos gatvėje mažame ramiame kaimelyje, kuris buvo už valandos kelio nuo Kyjivo. Kovo pradžioje rusų kariai čia įžengė ir nuo tada kaimelis virto tikru pragaru.

Aš jų labai nekenčiu ir linkiu jiems visiems mirties. Ir V. Putinui.

Vienas vyras buvo žiauriai nužudytas tarpduryje, o kitas žuvo važiuodamas dviračiu. Trys namai visiškai sugriauti.

Kovo 8 d. vakare trys kariai atvyko į Vikos namus jos pasiimti – vadas, 21 metų Olegas ir vos devyniolikmetis Dania. Nusitempęs ją prie kaimyno namo, Olegas ten ieškojo antros moters. Duris atidarė vyras, jį Olegas bandė nušauti, tačiau nepataikė. Atbėgęs Dania išvilko išlindusį vyrą į gatvę, pridėjo pistoletą prie galvos ir sumušė. Jį palikęs, atėjo prie Vikos ir ėmė ją glamonėti.

Gelbėti moterų atvyko kaimynas Saša. Jis maldavo, kad rusų kariai kankintų jį, o ne moteris, tačiau buvo nušautas tiesiai į pakaušį.

Rusų kariai tuomet čiupo Sašos žmoną ir nusitempė ją kartu su Vika gatve. Olegas su Dania ėmė jas abi prievartauti.

„Jis liepė man daryti daugybę dalykų“, – pasakojo Vika purtydama galvą.

Po kraupių įvykių Vika mėnesį slėpėsi 71 metų kaimyno namuose. Vika buvo tokia išsigandusi, kad kaskart, kai sulodavo šuo ar pravažiuodavo automobilis, ji bėgdavo į vištidę, kur, jos manymu, rusai jos neieškotų. Vienintelį kartą jie išdrįso išeiti į lauką kovo 20 d. naktį, kai buvo intensyviai apšaudomos rusų artilerijos pozicijos netoliese esančiame miške ir ukrainiečių pajėgos kitame kaime. Vika su kaimynu slėpėsi netoliese esančio namo rūsyje.

Galiausiai kovo pabaigoje rusų kariai buvo išvaryti, o išvažiuodami vogė motociklus, dviračius ir įrankius, išdaužė gyvenamųjų namų duris ir langus, viską apvertė aukštyn kojomis, gyventojų drabužius išmėtė kieme, pavogė  bulves ir marinuotas daržoves.

Vika įsitikinusi, kad rusai sugrįš.

„Aš jų labai nekenčiu ir linkiu jiems visiems mirties, – sakė ji. – Ir V. Putinui“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeprievartavo moterisrusų kariaiprievartavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių