Ukrainos karininkas: Bachmutas tapo paskutiniu frontu „Wagner“ kariams

  • Teksto dydis:

Bandydami užimti Bachmutą rusų įsibrovėliai neteko dešimčių tūkstančių kareivių, o pats miestas tapo tarsi siena, į kurią atsimušė „Wagner“ kariai. Po mūšių samdinių grupuotė tapo neįgali ir savarankiškai nebegali vykdyti jokių kovinių misijų, teigiama UNIAN.

Tai tiesioginiame eteryje patvirtino Ginkluotojų pajėgų rytinio sparno atstovas Sergėjus Cherevatis.

„Per visą Bachmuto gynybos laikotarpį, žuvusieji skaičiuojami dešimtimis tūkstančių. Faktas yra tai, kad kriminalinė grupuotė „Wagner“ nebėra pajėgi pati vykdyti jokių kovinių užduočių. Seniau puolimus vykdydavo vien „Wagner“, tačiau dabar jie naudojami kaip oro desantininkai ar specialiosios pajėgos, tad suprantame, kad priešo nuostoliai tikrai dideli. Tikiu, kad šis frontas daugeliui „Wagner“ karių yra paskutinis“, – teigė S. Cherevatis.

„Per pastarąsias 24 valandas buvo 85 puolimai ir 20 susirėmimų vien Bachmuto apylinkėse. 175 užpuolikai buvo neutralizuoti, 213 iš jų – sužeisti. Sunaikintas T-72 tankas, keturios pėstininkų kovos mašinos, trys Msta-B tipo ginklai, penki oro kompleksai, viena kibernetinio karo stotis ir keturi karo lauko amunicijos sandėliai“, – raportavo S. Cherevatis.

Situacija Bachmute

Mieste vyksta įnirtingos kovos. Rusija meta visas savo pajėgas į puolimą, tačiau dėl to patiria dramatiškus nuostolius. Dėl sudėtingos situacijos Bachmute prabilo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, patvirtindamas, kad išlaikyti šį miestą – svarbu.

Karo studijų institutas pateikė okupantų elgesio Bachmute ataskaitą. Analitikai tikino, kad okupantai ir toliau bando šturmuoti miestą puolimais žeme, tačiau per pastarąsias dvi dienas nesugebėjo užimti naujų teritorijų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeWagnerRusijainvazijanuostoliaiBachmutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių