Ukrainos pasienietis papasakojo apie siaubus palapinėje: gyvas liko tik per stebuklą

  • Teksto dydis:

Černihivo ir Kyjivo gydytojai išgelbėjo jauno ukrainiečio pasieniečio gyvybę. Jis buvo sunkiai sužeistas pirmąją Rusijos invazijos į Ukrainą dieną. Dabar pasieniečiui atliekama reabilitacija, po kurios jis planuoja sugrįžti į pareigas, praneša UNIAN.

Vyresnysis leitenantas Viktoras Derevianko televizijos kanalo „Suspilne“ Černihive žurnalistams papasakojo apie traumas, gydymą ir ateities planus, pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai.

Ukrainos kariškių teigimu, vasario 24-ąją 4.15 val. Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje, Černihivo srityje, Rusijos kariai, pasitelkę bepiločius orlaivius, užpuolė palapinių stovyklą. V. Derevyanko ir šeši jo broliai buvo sužeisti. Trys iš jų buvo kritinės būklės.

„Tiesiog laimė, kad po šito išgyvenau“, – atviravo pasienietis.

Vyriškis pabudo nuo stipraus skausmo ir sausumos minos sprogimo, kuri buvo numesta iš pirmojo drono virš Ukrainos gynėjų palapinės. Jo ranka kraujavo, o sprogimai stiprėjo. Visi buvę palapinėje slėpėsi po lovomis. Pats Viktoras dėl savo būklės negalėjo net pakilti iš lovos ir susiorientuoti, kas vyksta.

Kaip paaiškėjo, vienas sprogmuo pataikė į ranką, kitas – į skrandį ir pateko į kairįjį širdies skilvelį.

Tą rytą, 5.30 val., greitoji medicinos pagalba atvyko pas Ukrainos pasieniečius ir V. Derevianko buvo nuvežtas į Černihivo karo ligoninę. Ten buvo atliko pirmoji chirurginė operacija. Tą pačią dieną vyras buvo nuvežtas ir į Kyjivo pasieniečių ligoninę, kur jam atlikta dar viena operacija.

Balandžio 26 dieną sužeistasis buvo nuvežtas į Širdies institutą, kur nuspręsta išpjauti skeveldrą.

„Po operacijos širdies ir kraujagyslių chirurgas Borisas Todurovas pasakė, kad skeveldra jau pateko į širdį, jums pasisekė, kad atvykote“, – pasakojo vyresnysis leitenantas.

Dabar pasieniečiui atliekama reabilitacija, po kurios jis planuoja grįžti į pareigas „Tarnausiu Ukrainai, kol baigsis karas – kol išvalysime savo šalį nuo šitų piktųjų dvasių. O tada pasistatysime namą, sukursime šeimą“, – ateities planais dalijosi vyras.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepasieniečiaisužeistas pasienietis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių