Ukrainos policija: V. Šyšovas nepranešė buvęs sekamas

Baltarusių aktyvistas, nevyriausybinės organizacijos „Baltarusių namai Ukrainoje“ vadovas Vitalis Šyšovas, antradienį rastas negyvas viename Kijevo parke, anksčiau nesikreipė į Ukrainos teisėsaugos institucijas dėl galimo jo sekimo, pranešė Ukrainos nacionalinės policijos vadas Ihoris Klimenka.

„Noriu jus patikinti: mes patikrinome visus piliečio Šyšovo pareiškimus, kurie, galbūt, galėjo pasiekti policiją – tokių nebuvo nei praėjusiais, nei šiais metais. Tai yra viena. Jeigu ikiteisminio tyrimo metu bus gauta papildomos informacijos... žinoma, ši informacija bus nedelsiant skubiai perduota atitinkamoms tarnyboms “, – spaudos konferencijoje sakė I. Klimenka.

Žurnalisto paklaustas, ar policija turi informacijos apie V. Šyšovo sekimą, pareigūnas atsakė: „Ne, šiuo metu Nacionalinė policija tokios informacijos neturi“.

I. Klimenka pranešė, kad pagrindinės tyrimo versijos yra savižudybė ir tyčinė žmogžudystė, užmaskuota kaip savižudybė.

V. Šyšovas pirmadienį išėjo pabėgioti ir negrįžo. Antradienį jis buvo rastas pakartas viename parke.

Organizacijos „Baltarusių namai Ukrainoje“ paskyrose socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Twitter“ rašoma, kad V. Šyškovas persikėlė į Ukrainą 2020 metų rudenį po dalyvavimo Gomelyje vykusiuose protestuose.

„Vitalikas buvo sekamas. Policijai buvo pranešta apie faktus. Be to, tiek vietiniai šaltiniai, tiek mūsų žmonės Baltarusijoje mus ne kartą įspėjo apie įvairias provokacijas, įskaitant pagrobimą ir likvidavimą“, – sakoma pranešime.

Remiantis žiniasklaida, „Baltarusių namai Ukrainoje“ yra nevyriausybinė organizacija, padedanti  nuo represijų savo šalyje bėgantiems baltarusiams apsigyventi ir rasti darbą Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Gaila jaunuolio

Pil.

Pil. portretas
Nebeįdomu net skaityt ką rašo ,rašo apie koroną arba apie migrantus ,kaip nemoka susitvarkyti Lietuva su jais.

Faktas

Faktas portretas
Lietuvos diktatoriško režimo valdoma purvasklaida rašo melką ir buką propagandą. Šmeižia kaimynus ir kišasi į kitų valstybių vidaus reikalus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių