Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos žvalgybos vadovas: Rusija pasirengusi kariauti tiek, kiek reikės

2023-11-23 16:26

Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos (SVRU) vadovas Aleksandras Litvinenka pareiškė, kad Rusija yra pasiryžusi kariauti „tiek, kiek reikės“. Jo nuomone, karas jau pasiekė išsekinimo stadiją.

Rusijos kariai
Rusijos kariai / Scanpix nuotr.

Portalas „Unian“, cituodamas „Interfax-Ukraina“ tinklaraštį, rašo, kad, A. Litvinenkos teigimu, Rusija Ukrainoje susitelks ties trimis užduotimis: frontu, infrastruktūros naikinimu ir visuomenės vienybės ardymu.

„Tikslai nesikeičia. Putinui reikia tiek Ukrainos teritorijų, kiek tik pajėgs užimti, nes rusams tai reiškia „susigrąžinti prigimtines rusų žemes“. Karas įžengė į išsekinimo etapą. Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Kremlius pasirengęs kariauti tiek, kiek reikės“, – sakė SVRU vadovas.

A. Litvinenkos teigimu, Rusija jau dabar įtraukia „specialiosios karinės operacijos“ veiksnį į 2024-2025 metų kariuomenės komplektavimo planus. Maskva mano, kad išteklių dar ilgam užteks kariauti prieš Ukrainą dabartiniu lygiu, o Ukrainos vidaus ištekliai esą „artėja prie visiško išsekimo“.

SVRU vadovas mano, kad Rusijai nesvarbu, kas ateis į valdžią Ukrainoje po dabartinės vadovybės. Rusai įsitikinę, kad bet kuriuo atveju valdžia nesugebės suvaldyti situacijos, Ukraina nugrims į chaosą, o tarptautinė pagalba nutrūks. Tada Kyjivas esą bus priverstas sėsti prie derybų stalo.

 

Daugiau naujienų